Annons:

  • Efter tredje raka nederlaget:

    Vimmerby IBK tog timeout vid underläge 0-5, men lyckades inte vända matchen trots det. Foto: Simon Henriksson

  • Efter tredje raka nederlaget:

Efter tredje raka nederlaget: "Knattenivå på många saker"

Det blev tredje raka förlusten för Vimmerby IBK. CL98 vann med 7-4 och tränaren Peter Kronstrand var kraftigt besviken.
– Jag är otroligt besviken på de etablerade spelarna, säger han.

Annons:

Inte heller mot CL98 på hemmagolv blev det poäng. VIBK kan nu räkna in det tredje raka nederlaget – och toppstriden ser ut att vara helt borta. 

VIBK-tränaren Peter Kronstrand höll inte igen efter 4-7-torsken.

– Till att börja med är det ingen som vågar. Vi är tagna av stundens allvar. Vi är rädda. Det är tydligt. Första tio var vi inte medvetna om att domaren blåst igång matchen, säger han och fortsätter: 

– Det var alldeles för mycket tekniska fel, det är knappt knattenivå på mottagningar och passningar. Så illa är det. Och det handlar framför allt om de etablerade spelarna. Jag är otroligt besviken på de etablerade spelarna.

"Ingen vill gå i bräschen"

VIBK fick en tung start och låg under med 0-2 tidigt. Laget åt sig dock in i perioden och borde ha gjort flera mål under öppningsperiodens slutdel. Men inte en boll letade sig in i nät. 

– Innan matchen pratade vi om att de inte har någon spelidé. Det enda vi pratade om var att ha tålamod, att inte bli desperata. Men hur många skott har vi täck? Hur många enmansräder har vi? Hur många passningar har vi som är på fel sida? Det var alldeles för mycket misstag.

Trots att VIBK avslutade perioden starkt var det spelet som förbytt i inledningen av andra. Raskt gick CL98 fram till 5-0 och tvingade hemmaledningen till förändringar och timeout. Därefter började VIBK skapa chanser igen och fick dit tre bollar. Men det både kunde och borde ha varit fler.

– Chanser har vi, men vi har inte kylan. Jag är faktiskt trött och besviken nu. Vi har haft jättebra träningar och jag var helt säker på att vi skulle kunna göra det vi har pratat om, men allt är borta. Ingen vill vara där, ingen vill gå i bräschen, säger Peter Kronstrand.

Varför blir det så?

– Det är klart att det har en betydelse att vi har väldigt unga spelare på en del positioner. Men vi har varit tydliga med att det är fokus på att hålla oss kvar. Alla kommer få spela, men i tidigare matcher har de etablerade klivit fram. Det gör de i dag också, men de är också framträdande bakåt och det brukar de inte vara. Det brukar finnas offervilja och huvud för att lösa det, men det är bara rädsla och desperation. Vi lägger energi på helt fel saker.

"Finns inte på världskartan"

VIBK är nu i ett ganska tydligt ingenmansland. Det är tio poäng upp till andraplatsen och 15 poäng ned till nedflyttning. Toppstriden ser ut att vara onåbar.

– Det finns inte på världskartan. Vi kanske får träna med P-07 nu ett tag. 

Du är så besviken, alltså?

– Det är knattenivå på så många saker i den här matchen. Det är bara fakta.

Fakta

VIBK:s poäng: Adrian Brorsson (1+1), Melvin Hemmingsson (1+1), Johan d.ä. Carlsson (1+0), Victor Wall (1+0), Jonatan Green (0+2).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt