Annons:

VIBK-produkten stod för superräddning i helgen – se den här

Filip Bergman stod för en superäddning i helgens match. Foto: Privat

VIBK-produkten stod för superräddning i helgen – se den här

I helgen svarade Vimmerby IBK-fostrade Filip Bergman för en kalasräddning. Den blev definitivt matchavgörande.
– Det var en riktigt go känsla, säger han.

Annons:

Målvakten Filip Bergman är tillbaka i Nyköpingslaget IBK Onyx efter att ha representerat Jönköpings IK i Superligan. Nu slåss han och klubben om topplaceringarna i Allsvenskan. 

Efter 15 omgångar är Onyx trea bakom Warberg och Strängnäs.

– Jag tycker att vi har gjort det godkänt. Vi har en väldigt hög högstanivå, men precis som när jag varit i Onyx tidigare så gör vi generellt bra matcher mot topplagen men ger bort matcher mot bottenplacerade lag. Vi ska komma topp fyra så vi får kvala och det har vi bra läge att lösa. Med våra prestationer mot topplagen i serien i ryggen så har vi bra slagläge, säger Filip Bergman.

"Bästa säsongen på länge"

För egen del är han nöjd med säsongen så här långt.

– Jag tror att det är min bästa säsong på mycket länge. Jag har fått mer förtroende från ledarstaben i år än de senaste säsongerna, vilket har gett mig ett större självförtroende. Jag har dock inte startat de två senaste matcherna då min kollega spelat bra, så det var extra skönt att vara tillbaka i målet från start och ta tre poäng.

Hans Onyx vann med 8-7 borta mot Karlstad IBF och Bergman spelade en mycket avgörande roll. Vid 8-7-ledning gjorde han en mäktig räddning, som ni kan se här. Kommentatorn blev helt lyrisk över ingripandet.

– Det var riktigt go känsla. Han (Simon Sjögren) hade smällt dit ett gäng under matchens gång, så det var extra skönt att det var hans skott jag räddade. Jag hade släppt sju mål innan vilket är för mycket, men jag stängde ned dem i slutet av matchen när de skapade ett gäng farliga chanser. Så jag fick min revansch till slut.

Filip Bergman bor i Linköping och pendlar till Nyköping flera gånger i veckan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt