USEL INSATS AV VIBK – TAPPADE 5-1-LEDNING MOT JUMBON

Vimmerby IBK tappade 5-1 mot Månsarp till 6-6. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK stod för en mycket svag insats hemma mot jumbon Månsarp. Trots att laget ledde med 5-1 en bra bit in i den tredje perioden blev det bara en poäng. Matchen slutade 6-6 och faktum är att Månsarp var närmast en seger efter full tid.

Det dröjde långt in i den första perioden innan Vimmerby fick hål på Månsarp. Och när målet väl kom var det förstås Jonatan Green som hittade rätt. Ett mycket fint powerplay avslutades med att Jesper Nilsson serverade Green som i sin tur avslutade distinkt.

Men säg den glädje som varar. Det dröjde nämligen bara ett par minuter innan bortalaget kvitterade. Å andra sidan dröjde det sedan bara 13 sekunder innan Jonatan Green snodde bollen av en Månsarpförsvarare och retfullt enkelt kunde sätta dit 2-1-målet.

Bedrövlig andraperiod

Den andra perioden blev ett sömnpiller av stora mått och publiken fick inte se ett enda mål. Vimmerby gjorde en riktigt tam period och ska vara mycket glada över att de hade en 2-1-ledning inför den tredje perioden. Det kan de tacka målvakten Patrik Karlsson och Månsarps bedrövligt dåliga avslut för.

VIBK kom ut med bättre fart i den tredje perioden och det dröjde inte ens två minuter innan Viktor Nilsson utökade till 3-1. Bara ett par minuter senare fullbordade Jonatan Green ett hattrick och efter 45.43 gjorde han också sitt fjärde mål för kvällen fram till 5-1.

Tappade konceptet

Istället för att stänga matchen i det läget tappade hemmalaget konceptet helt. Efter 47.11 reducerade Månsarp till 5-2 och en och en halv minut senare hade man gjort både 5-3 och 5-4.

Som om inte det vore nog. Med drygt fyra minuter kvar att spela kvitterade gästerna till 5-5 i boxplay. Vimmerby lyckades dock återta ledningen i samma powerplay när Viktor Nilsson gjorde sitt andra mål för kvällen. Men inte heller där var dramatiken över. VIBK backade hem med hela laget och det ville sig inte bättre än att Månsarp kunde göra 6-6 med en minut och fyra sekunder kvar av perioden. I den absolut sista sekunden hade bortalaget också ett skott i ribban och matchen gick till förlängning.

Närmast att avgöra i förlängningen var hemmalagets Johan Carlsson, men matchen slutade 6-6.

Vimmerby-Månsarp 6-6 (2-1, 0-0, 4-5, 0-0)

Första perioden: 1-0 (12.59) Jonatan Green (Jesper Nilsson) spel fem mot fyra, 1-1 (15.01) Rasmus Nilsson (Sebastian Sigfridsson), 2-1 (15.14) Jonatan Green.

Tredje perioden: 3-1 (41.54) Viktor Nilsson (Johan Carlsson d.ä.), 4-1 (44.14) Jonatan Green, 5-1 (45.43) Jonatan Green (Viktor Nilsson), 5-2 (47.11) Rasmus Nilsson (Sebastian Sigfridsson), 5-3 (48.04) Edvin Lundmark (Oliver Alving), 5-4 (48.49) Jesper Persson (Erik Gustavsson), 5-5 (55.50) Markus Axelsson (Jesper Persson) spel fyra mot fem, 6-5 (56.34) Viktor Nilsson (Johan Carlsson d.ä.) spel fem mot fyra, 6-6 (58.56) Johan Tisell (Edvin Lundmark).