Annons:

VIBK-tränaren efter jättetappet: ”Jag ser det som utbildning

Peter Kronstrand var förstås inte nöjd med VIBK:s insats, men ser det också som en bra lärpeng. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK-tränaren efter jättetappet: ”Jag ser det som utbildning"

Vimmerby IBK tappade 5-1 till 6-6 i hemmamatchen mot jumbon Månsarp. Tränaren Peter Kronstrand var förstås inte nöjd, men konstaterade också:
– Jag skulle vilja säga att jag tar det här lite som en lärpeng. Jag ser det som utbildning, sen är det givetvis jättetråkigt, säger han.

Annons:

Matchen mellan Vimmerby och Månsarp går inte till historien för något mer än att VIBK tappade en fyramålsledning inom loppet av mindre än nio minuter i den tredje perioden.

– De fick ett par slumpmål där när vi inte var riktigt alerta och det räckte för att det skulle sätta sig i huvudet på de lite mer orutinerade killarna, det är min analys, säger Peter Kronstrand.

”Spelade innebandy i fem minuter”

Vimmerby gjorde ingen vidare insats i den första perioden och var rentav dåliga i den andra. Trots det ledde hemmalaget med 2-1 efter två perioder.

– Hade Månsarp varit ett topplag hade de gått ifrån i andra perioden, men de hade noll effektivitet. De hade öppna mål och missade och ”Bobby” (Patrik Karlsson, VIBK-målvakt) var bra där, säger Jonas Karlsson, assisterande tränare i Vimmerby.

Istället startade hemmalaget den tredje akten starkt och gick snabbt fram till 5-1. Sen rasade allt ihop och matchen slutade 6-6.

Det var svagt?

–Ja, både och. Jag skulle vilja säga att jag tar det här lite som en lärpeng. Vi har varit tydliga med att det som är kvar av serien är det utbildning som gäller. Sen blev det lite för hattigt när vi saknade Wall (Victor) och när ”Adde” (Adrian Brorsson) skadade sig, säger Peter Kronstrand.

Ni hade ändå 5-1 utan dem?

– Ja, vi hade ju det. Men vi spelade bara innebandy i fem minuter. När vi gick från 2-1 till 5-1 spelade vi precis som vi ska göra. Sen gjorde de en kasse och då började det direkt. Orutinen lös igenom. Sen var det jättetråkigt att vi tappade 5-1 till 5-5, det ska vi inte göra. Vi blev alldeles för passiva bara helt plötsligt.

Brorsson till sjukhus

Trots tappade poäng mot jumbon höll sig Peter Kronstrand lugn.

– Visst är jag arg över att vi inte spelade som vi sagt att vi ska göra. Men det här är verkligheten. Vi fick känna på lite allt möjligt i dag, det är mycket som vi kan ta med oss i utbildningssyfte.

Adrian Brorsson tvingades kliva av i den andra perioden efter att ha fått en boll på ögat.

– Jag har ingen aning hur det är med honom utan har bara fått höra att han fått åka ned till sjukan, säger Peter Kronstrand.

Jonatan Green blev fyramålsskytt medan Viktor Nilsson gjorde de två övriga VIBK-målen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt