Annons:

VIBK-stjärnan efter avhoppen: ”Upp till varje individ att själv bedöma”

Jonatan Green uttalar sig om Peter Kronstrands och Jonas Karlssons avhopp. Foto: Linus Johansson

VIBK-stjärnan efter avhoppen: ”Upp till varje individ att själv bedöma”

Att Vimmerby IBK:s tränarduo Peter Kronstrand och Jonas Karlsson hoppar av sina uppdrag med omedelbar verkan slog ned som en bomb sent i går kväll. Nu berättar lagets stjärna Jonatan Green om sina tankar kring uppbrottet.
– Jag tror att det är blandade känslor hos oss spelare också, såklart, säger Jonatan Green.

Annons:

Jonatan Green ger en hel del ros till Peter Kronstrand och Jonas Karlsson, men konstaterar också att Kronstrand haft en ledarstil som truppen inte varit van vid.

– Personligen så håller jag fortfarande fast vid att Peters och Jonas träningsupplägg är det bästa vi någonsin haft i A-laget. Mycket variation och en tanke bakom de övningar som vi gör. Där är jag ganska övertygad om att alla har varit supernöjda. Sen har vi aldrig tidigare haft en tränare med den ledarstilen som Peter har. Och jag kan varken säga om den är positiv eller negativ, det är upp till varje individ att själv bedöma. Det är klart att jag tycker det är väldigt tråkigt att byta tränare mitt under säsongen, det var ingenting som man hoppades eller trodde skulle ske, säger Jonatan Green.

Inte fått ut max

När vi pratade med Peter Kronstrand i går kväll sa han så här om anledningen till att han hoppar av uppdraget som huvudtränare:

– Energin är ganska slut. Det är rätt många parametrar. Jag har gått in i en ny roll på jobbet samtidigt som vi har ett varsel som hänger över oss. Jag är ensamstående förälder och har två grabbar hemma som jag inte har hunnit tillbringa lika mycket tid med som tidigare. Det har blivit tufft att få ihop pusslet.

Jonatan Green tycker att det har märkts av:

– Peter har haft väldigt mycket att tänka på privat, vilket har tagit en hel del energi såklart. Det ska man absolut ha i åtanke. Men det har väl lett till att han varken har fått ut det maximala av sig själv i rollen som huvudtränare eller av oss spelare.

”Jättebra lösning”

Green tror inte att tränaravhoppet kommer att påverka laget.

– Vi är en så pass stark grupp så jag tror inte att detta kommer påverka oss negativt överhuvudtaget. Vi kommer alltid stå upp, kriga och ge allt för varandra oavsett vem som leder laget.

Micael Nilsson och Tony Fridh tar över. Vad tror du om den lösningen?

– Jag tror att vi behöver en rejäl energipåfyllning nu och det vet jag med all säkerhet att vi kommer få här. Jag tycker att det är en jättebra lösning, säger Jonatan Green.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt