Annons:

VIBK-spelaren tvingas till längre vila: ”Väldigt tråkigt”

Adrian Brorsson blir borta i ytterligare ett par veckor. Foto: Linus Johansson

VIBK-spelaren tvingas till längre vila: ”Väldigt tråkigt”

Vimmerby IBK:s herrlag är avhängt från toppstriden i division två. Nytillträdde tränaren Micael Nilsson hoppas ändå att laget kan göra en bra avslutning.
– Vi går alltid för att vinna, det är ingen tvekan om det. Sen får vi se hur långt det räcker, säger han.

Annons:

Efter att VIBK förlorat med 7-3 borta mot Ingelstad senast har laget nio poäng upp till andraplatsen. Med fem matcher kvar att spela är det bara konstatera att Vimmerby även nästa säsong kommer att spela i division två.

– Det är inte över förrän sista sekunden i sista matchen är spelad. Det vore synd att inte ta tillvara på de tillfällen som ges fram till dess. De vi möter i morgon (Slätafly) ligger lite högre upp och det kanske kan spela dem ett spratt. Vi ska göra allt vi kan för att åka dit och ta tre poäng, säger Micael Nilsson.

Längre vila

Slätafly är i skrivande stund fyra i tabellen och har bara en poäng upp till tvåan Ingelstad.

– De har några gamla rävar som vi vet är luriga. Vi har koll på dem och det gäller att vi inte går bort oss högt upp i banan. Lyckas vi med det kan vi nog klara ut det, det tror jag.

VIBK-tränaren, som gör sin andra match som huvudansvarig, är imponerad av sitt lag.

– De träningar jag varit med på har varit förbaskat bra. Det är kul att se grabbarnas intentioner.

Alexander Pettersson är sjuk och missar troligen matchen. En som definitivt missar matchen är Adrian Brorsson, som fick en boll på ögat för ett par veckor sedan.

– Han ska vila ytterligare ett par veckor än vad läkarna sa från början. Det är bra att de har koll på det, sen tycker ”Adde” så klart att det är väldigt tråkigt att inte få vara med och spela, säger Micael Nilsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt