Tungt värre för VIBK – föll med uddamålet mot formstarkt lag

Vimmerby IBK har säkert en hel del att diskutera efter ytterligare en förlust i division 2. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK:s form i division 2 är svag och tränarbytet verkar inte ha gett önskad effekt. Borta mot ett formstarkt Slätafly blev det förlust med 2–3.

Efter jul- och nyårsuppehållet har det inte gått något vidare för Vimmerby IBK som har radat upp förluster. Under förra veckan skedde det ett tränarskifte i VIBK då Micael Nilsson och Tony Fridh tog över efter Peter Kronstrand och Jonas Karlsson.

I kvällens svåra bortamatch mot Slätafly, som är med i kampen om att ta en topp två-placering, kom VIBK:s femte förlust på de sju senaste matcherna i division 2.

Slätafly gjorde 1–0 efter två minuter och halvvägs ini andra perioden kom 2–0. Repliken lät dock inte vänta på sig när Victor Wall sköt 2–1, 45 sekunder efter Slätaflys 2–0–mål.

Fast i ingenmansland

Slätafly satte 3–1 i upptakten av tredje perioden innan Johan Carlsson (den äldre) reducerade med tre minuter kvar. I jakten på ett kvitteringsmål drog VIBK på sig en utvisning för felaktigt byte och VIBK fick lämna Torsås poänglösa.

VIBK är med fyra matcher kvar att spela fast i seriens ingenmansland. Efter Slätaflys förlust mot Vimmerby under höstsäsongen har laget radat upp segrar och det här var lagets tionde seger på de elva senaste matcherna.

LÄS ÄVEN: Tränarens raseri mot domaren: "Skulle kunna slå någon på käften"

LÄS ÄVEN: Domaren efter påhoppet: "Inget jag kan kommentera"

LÄS ÄVEN: Motståndarnas sportchef: "Det var inga grövre misstag"