Annons:

JUST NU: FÖRBUNDET VÄLJER ATT INTE ANMÄLA NILSSON

Vimmerby IBK kommer kunna ha Micael Nilsson som coach även i nästa match. Nilsson blir inte anmäld av förbundet. Foto: Arkivbild

JUST NU: FÖRBUNDET VÄLJER ATT INTE ANMÄLA NILSSON

Smålands Innebandyförbund kommer inte att anmäla Vimmerby IBK:s tränare till disciplinnämnden. Det har man beslutat efter en diskussion under eftermiddagen.

Annons:

Domarbasen Håkan Söderman kommenterar beslutet såhär:

– Jag hade gärna sett någon form av bestraffning, men eftersom de här uttalandena har getts till media så väljer vi att släppa det. Vi vet att disciplinnämnden har valt att släppa sådana ärenden tidigare eftersom det handlar om yttrandefrihet. Personligen hade jag gärna sett att man hade kunnat bestraffa en sådan här sak.

Det var efter gårdagens beslut som tränaren för Vimmerby IBK, Micael Nilsson, var mycket förbannad på domarinsatsen och bland annat sa att han ”skulle kunna slå någon på käften”.

Söderman fördömde uttalandena tidigare i dag och hoppas att VIBK vidtar åtgärder nu när förbundet valt att låta saken passera.

– Jag ska ta det här med Vimmerby och se vad de gör och att de verkligen tar tag i det. Vi vill inte ha sådana här saker på borden.

Flera artiklar om händelsen kan du läsa här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt