Annons:

”Vi jobbar för framtiden och ska inte gräva ned oss för det här”

Micael Nilssons Vimmerby åkte på en ny förlust i kväll. Foto: Linus Johansson

”Vi jobbar för framtiden och ska inte gräva ned oss för det här”

Vimmerby IBK gick från 1-5 till 6-5 i kvällens hemmamatch mot Nässjö. Det räckte ändå inte till poäng.
– Vi jobbar för framtiden och ska inte gräva ned oss för det här, säger VIBK-tränaren Micael Nilsson efter 8-6-nederlaget.

Annons:

Det blev på många sätt en märklig match. Vimmerby hamnade i ett tidigt underläge och låg under med 4-1 efter den första perioden.

– Vi skapade oss en uppförsbacke i första, det är bara att vara ärliga. Nässjö hade lite mer fart i sina buggar medan vi var passiva och inte jobbade tillsammans i försvarsarbetet, något som vi gjorde mycket bättre i andra och tredje perioden, säger Micael Nilsson.

”Gick ned oss lite”

Nässjö gjorde även 5-1 i den andra perioden, men sedan vaknade VIBK till på allvar. Innan perioden var slut hade laget gjort tre mål och dessutom haft flera kvitteringslägen.

– Vi kände att vi hade vittring och vi ingöt mod i oss själva och såg att det vi gjorde gav frukt. Sen fortsatte vi det jobbet i tredje och vi lyckades ju även ta oss upp i ledning.

Vimmerby gjorde både 5-5 och 6-5, men sedan kvitterade Nässjö till 6-6 omgående.

– Det där 6-6-målet kommer jag att älta lite i natt, säger Micael Nilsson.

Nässjö vann till slut matchen med 8-6.

Hur upplevde du de sista tio minuterna?

– Jag tycker att vi gick ned oss lite efter 6-5. Det blev passivt och vi skulle spela säkert och vips fick de övertaget. Vi kände det direkt.

Bytte målvakt

Micael Nilsson tog också upp en del som han tycker att motståndarna ofta är bättre på.

– Motståndarna har ofta lite bättre skytte än vad vi har. De kan skjuta skott utifrån med precision, det känns inte riktigt som att vi har det materialet. Jag vet inte om det är så att vi inte vågar skjuta, men vi tjatar på killarna att de ska göra det.

VIBK-tränaren förklarar också målvaktsbytet efter den första perioden, där Ludwig Strömsten fick lämna till förmån för Patrik Karlsson.

– Jag vill påtala att målvaktsbytet inte berodde på att ”Ludde” gjorde en dålig period, han gjorde flera fantastiska räddningar. Men på det sättet som vi spelade försvarsspel fick han ingen hjälp och det ville vi inte utsätta honom för. Därför gjorde vi bytet och förhoppningen var att det skulle vara en liten väckarklocka också.

Värt att notera är att 225 åskådare såg matchen, som sett till tabellen var betydelselös för Vimmerby. Hemmalaget hade också stöd av en röststark klack.

– Jättekul att de sluter upp och är intresserade av sporten. Klacken betyder massor, säger Micael Nilsson. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt