Annons:

Publiken ska locka spelarna till VIBK – ”Kan få spelare att pendla”

Kevin Hultman var en av de spelare som imponerade på VIBK-tränaren Michael Elmér. Foto: Jakob Karlsson

Publiken ska locka spelarna till VIBK – ”Kan få spelare att pendla”

Vimmerby IBK:s nye tränare Michael Elmér öppnar för en mängd nyförvärv till nästa säsong. Viktigaste kortet är förstås Jesper Alm från SSL-laget Linköping.
– Han har fått ett kontraktsförslag, säger Elmér.

Annons:

I lördags arrangerade Vimmerby IBK sin årliga testmatch. Många potentiella nyförvärv fanns på plats och mest meriterad var förstås SSL-spelaren Jesper Alm.

– Han är en nyckel för oss och har fått ett kontraktsförslag. Ingen vill sitta och pendla långt, men för vår del handlar det om att hitta ett helhetskoncept. Det handlar om att kunna pendla tillsammans, det stora intresset för innebandyn som finns i Vimmerby. Jesper är 25 år och vill säkert spela så högt upp han kan, men jag hoppas att klubbhjärtat kan avgöra. Skulle vi få in Jesper hade det gett synergieffekter för hela klubben, han är egen produkt och ett föredöme.

"Inte hela världen" 

Elmér stänger inte dörren för att värva många av de tolv spelare som antingen var med på provspelet i lördags eller som är intressanta för klubben. Ingen från förra årets trupp har aviserat att den ska sluta.

– Det är bra om man har så positiv rörelse som möjligt i en grupp sedan är det en naturlig del del att vissa går vidare. Innebandy är inget man lever på och det kan vara så att vissa lämnar. Tappar vi någon får vi förhålla oss till det, men vad jag förstår så har ingen sagt att den ska lägga av. Sedan har inte alla heller skrivit på nya kontrakt. Skulle vi vara 22-23 spelare i truppen är inte det hela världen. Vissa får besked från skolor sent och det blir alltid skador.

Vad tyckte du om matchen?

– Det var intressant och en förvånansvärt temporik tillställning. De flesta verkar tycka att det är kul och att de får ut något av sitt spel, vilket kan vara svårt i en sådan här match.

Hur känns det för egen del?

– Jag har inte hunnit fokusera så mycket på det. Det är första gången jag träffar gruppen i dag och man kastas in i det direkt.

"Gjorde det riktigt bra" 

Kevin Rosén, Kevin Hultman och Albin Söderberg var tre av de spelare som Elmér lyfte fram.

– De såg intressanta ut och gjorde det riktigt bra. De stack ut och sedan vet vi vad ”Jeppe” (Jesper Alm) och Kim (Karlsson) kan.

Vilka spelartyper behövs?

– Vi behöver en viss portion av spelare som kan stå för en stabilitet defensivt. Släpper man cirka 125 mål skvallrar det om att det finns något att göra där. Sedan är spelare som kan bryta mönstret offensivt positivt att få in.

"Publiken kan locka"

Förhoppningen är att få till tre pendlarbilar från Linköping, Västervik och Huskvarna.

– Det brukar vara fullsatt här och det är något att vi kan locka med. Det kan få någon att pendla tre gånger i veckan. I Huskvarna kanske det är 40 personer på en hemmamatch, här är det 500 och det blir lite roligare. Då kan det vara värt att pendla två-tre gånger i veckan.

Vad är målsättningen?

– Två lag gick upp förra säsongen och inget lag kommer uppifrån. Vi vill utvecklas som lag och det är klart att vi vill vara topp-två.

Fakta

SPELARNA PÅ VIBK:S RADAR:

  • Jesper Alm född 1995, moderförening VIBK, i Linköpings organisation sedan 2014 med drygt ett hundratal matcher i SSL på meritlistan.
  • Kim Karlsson född 1994, moderförening VIBK, spelade senaste säsongen i Solfjäderstadens IBK och producerade 18p (14+4) på 10 matcher.
  • Albin Alfonsson född 1994, moderförening Westerviks IBK. Gjorde 35p (18+17) i div.3 förra säsongen.
  • William Setterdahl född 2001, moderförening Westerviks IBK, spelade senaste säsongen med Craftstadens IBK JAS-lag.
  • Kevin Rosén född 1998, moderförening IBK Husar, skolad i Växjö Vipers organisation och gjorde senaste säsongen med Huskvarna i div.3 vilket resulterade i 57p (29+28.).
  • Albin Söderberg född 1996, moderförening Forsby FF, spelat div.1 samt kval till allsvenskan. Senaste säsongen spelade han i Huskvarna i div.3 och producerade 59p (34+25). 
  • Hampus Svensson född 1989, moderförening Överums IK, senaste säsongen i Hovshaga IF div1 samt Väckelsång i div.3. Spelade i VIBK under åren 2014-2017. 
  • Kevin Hultman född 2000, moderförening Vidingsjö MOIF, spelat i Ledberg den gånga säsongen.
  • Mattias Svensson född 1991, moderförening Craftstadens IBK, senaste säsongerna i Fliseryds IBK. På 15 matcher senaste säsongen är facit 10p (5+5).
  • Ricky Gustafsson född 1989, moderförening VIBK, senaste tiden spelat med Rimforsa div.2. 
  • John Pettersson född 2001, moderförening Westerviks IBK, spelade i div. 3 den gånga säsongen med facit: 22p (10+12). 
  • Markus Eriksson född 1989, moderförening Överums IK, tidigare i Westerviks IBK samt Linköpings IBK (div.1/SSL) och spelade den senaste säsongen med Linköping Legends FBC i div.2 med facit: 44p (23+21)

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt