Annons:

Vimmerbysonen klar för Allsvenskan efter kvalspel

Vimmerbysonen Filip Bergman avancerade till Allsvenskan med sitt Onyx. Foto: Privat

Vimmerbysonen klar för Allsvenskan efter kvalspel

Filip Bergman kan le hela veckan – eller ännu längre än så. Hans Onyx Innebandy avancerade till Allsvenskan i går. – Det känns helt fantastiskt, säger den VIBK-fostrade målvakten.

Annons:

Onyx Innebandy, med flera SSL-meriterade spelare, tog steget upp i Allsvenskan i går. 

Och det med en Vimmerbyprodukt i truppen. Filip Bergman, 23, lämnade Linköpings IBK för Onyx inför säsongen – och i dag behöver han inte ångra sig direkt. 

Nyköpingslaget motsvarade förväntningarna och slog ut Älvsjö AIK i två raka. 

– Det är grymt. Min största seger hittills. Helt klart, säger Filip Bergman. 

Vad känner du?

– Det känns helt fantastiskt. 

Hur ska ni fira det här?

– I restaurangen i vår hemmahall till att börja med och sedan är det oklart. 

Blev sjuk

Bergman insjuknade för ett tag sedan och missade den första kvalmatchen på grund av det. Inte heller i den andra fick han någon speltid, men han har varit ordinarie under resterande del av säsongen. 

– Jag fick inte spela för läkarna i den första matchen och sen gjorde min backup grymma matcher i hela kvalet. När jag väl kom tillbaka försökte jag kriga till mig platsen och är riktigt nöjd med mina träningar senaste tiden. Men det är så klart svårt att peta en het målvakt. Tränaren sa att jag hade fått stå om jag varit frisk inför kvalet. 

Hur var det att uppleva kvalet från sidan?

– Det blev en jäkligt jobbig resa på bänken. Det var så nervöst hela vägen. Säsongen har varit lite upp och ner för oss. Det var många nya med mig som kom in inför säsongen och det var svårt att få ihop lagbygget direkt. Men vi kom verkligen ihop som ett lag och till slut var vi oslagbara. 

Inte klar för fortsättning

Avancemanget innebär att Onyx lirar i Sveriges näst högsta division nästa år. Filip Bergman är inte helt klar för en fortsättning. 

– Allsvenskan lockar, men det är ett par detaljer som måste falla på plats innan jag skriver på. 

Är du nöjd med din säsong?

– Jag fick förtroende som förstakeeper hela säsongen och helt ärligt var det ganska tufft. Det är första gången jag fått det förtroendet och det är svårt att prestera på träning när man vet att man kommer få stå i helgen. Det är en nyttig erfarenhet att få och jag känner att jag är redo att mantla den rollen i framtiden. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt