Annons:

Friberg:

VIBK föll tungt hemma mot Ryds SK.

Friberg: "Har tio lägen vi ska sätta"

Trots en stark insats blev det noll poäng igen för Vimmerby IBK i division 1. Tränaren Jonas Friberg var besviken efter matchen.
– Vi släpper för billiga mål plus att vi sumpar för mycket framåt, säger han.

Annons:

Nej, det blev inte några poäng den här helgen heller. Trots att Vimmerby IBK dominerade spelet och hade klart fler chanser vann gästande Ryds SK med 7-6.

– Jag har knappt varit med om något mer bittert. Vi är bättre hela matchen, men åker på skitmål vi inte ens släpper in på träning. Vi springer ihop och lite sånt. Vi släpper för mycket billiga mål plus att vi sumpar för mycket framåt. Vi har tio lägen vi ska sätta dit, säger coachen Jonas Friberg.

Vid ledning 6-5 hade Vimmerby flera finfina chanser att punktera mötet.

– Hade vi fått 7-5 och kanske 8-5 hade vi dödat matchen. Vi hade behövt få det där andrummet med ett par måls mellanrum. Nu blev det lite ansträngt spel, studspass i avgörande lägen och allt tar lite extra tid. Jag tycker att vi äger spelet och de kontrar på oss. Vi hade behövt vara lite mer rejäla i avsluten också. Vi spelar på markerad spelare ibland när vi bara kan trycka in den. 

"Bara att jobba vidare"

Nu är VIBK ensamt med noll poäng. Ryds SK var också utan inspelad poäng inför lördagens fajt.

– Ensam i botten är man alltid, men det är bara att jobba vidare. Det finns inga alternativ. Vi var värda mer i den här matchen, men missar för klara lägen. Den andra perioden styr vi helt och hållet och då kunde vi gjort fler mål. 

Poäng VIBK: Greta Koponen (3+1), Elin Andersson (2+0), Emma Jigsved (1+1), Emma Sjökvist (0+1), Ammelie Lennström (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt