Annons:

Juniorerna gjorde som A-laget - ”Vi har en grym lagmoral”

Vimmerby IBK:s juniorer gjorde som A-laget och vände och vann på hemmaplan. Foto: Linus Johansson

Juniorerna gjorde som A-laget - ”Vi har en grym lagmoral”

Vimmerby IBK var på väg mot förlust i Juniorallsvenskan. Då kom vändningen hemma mot jumbon Vetlanda.
– Det var lite av en typisk VIBK-vändning, säger lagkaptenen Adam Jacobsson efter 5-3-segern.

Annons:

Vimmerby var förstås favorit hemma mot seriejumbon Vetlanda. Men det började inte alls bra. Bortalaget tog ledningen efter knappt sju minuter och utökade till 2-0 efter 15 minuters spel. VIBK fick till en reducering med bara sekunden kvar att spela av den första perioden. Målskytt var Viktor Friman.

– Vi gjorde inte vårt jobb i den första perioden. Kanske var det så att vi underskattade dem lite, funderar VIBK-kaptenen Adam Jacobsson.

Vetlanda tröttnade

Men det skulle bli bättre. Hemmalaget hade ett ganska klart övertag i den andra perioden, men målen uteblev.

– Vi tog tag i det i andra, vi sprang mer och skapade fler lägen. Vetlanda var ju bara nio man och till slut orkade de inte.

I fredags kväll var det Vimmerby IBK:s herrlag som vände ett hotande nederlag till seger. I dag var det juniorlagets tur. Men det satt hårt åt. Mattias Zeilon kvitterade till 2-2 i numerärt underläge knappt sju minuter in i den sista perioden. Då talade i stort sett allt för hemmalaget.  Men Vetlanda gav sig inte och tre minuter senare återtog gästerna ledningen.

Kände du något tvivel då?

– Långt där inne kanske jag tvivlade lite. Men vi har en grym lagmoral i det här gänget. Jag visste att vi kunde vända och vi gjorde det tillsammans. Det var lite av en typisk VIBK-vändning, säger Adam Jacobsson.

Ekberg klev fram

14 minuter och 21 sekunder in i den sista peiroden kvitterade Jesper Nilsson till 3-3 i powerplay. Mindre än en minut senare såg Christoffer Ekberg till att Vimmerby tog ledningen för första gången i matchen. Samme Ekberg satte också 5-3 i öppen kasse i slutminuten.

– Det känns jävligt skönt nu. Härligt att vi kunde få med oss tre poäng även om det inte var vår bästa match.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt