Annons:

Oscar Fröberg visade klass - och hyllade Viktor Kokman

Oscar Fröberg både fick och tog chansen i VH:s mål mot Lindlöven. Foto: Linus Johansson

Oscar Fröberg visade klass - och hyllade Viktor Kokman

Oscar Fröberg har fått skralt med speltid sedan han kom till Vimmerby Hockey. Men i dagens match mot Lindlöven fick målvakten chansen - och tog den.
– Den hjälp jag fick gav mig bra förutsättningar att göra en bra match, säger Oscar Fröberg.

Annons:

Den unge målvakten värvades till Vimmerby Hockey ett par veckor innan starten av Allettan. Han ersatte då Mattias Magnusson, som hade haft en mardrömssäsong bakom givne förstamålvakten Viktor Kokman.

Fröberg har fått ett par chanser i Allettan, men inte lyckats imponera i sin nya klubb. Han sägs dock ha varit glödhet på träningarna en längre tid och i dagens match mot Lindlöven kom nästa chans för Oscar Fröberg. Den här gången tog han den med en räddningsprocent över 96 och 27 motade skott av 28 möjliga.

Lugn och fokuserad

VH-keepern var förstås nöjd över lagets - och sin egen - insats.

– Det kändes bra, jag var lugn och fokuserad matchen igenom. Lindlöven fick lite snurr på oss i första perioden, men sen ryckte vi upp oss i andra och spelade bättre och i tredje stängde vi matchen helt. Jag fick bra hjälp av hela laget matchen igenom och det gav mig bra förutsättningar att göra en bra match, säger Oscar Fröberg.

Hur var det att kastas in i hetluften?

– Det är roligast att spela match så det är klart att det var kul.  Det har gått bra på träningarna så det kändes kul att få gå ut och spela match också. Alla spelare och ledare har verkligen stöttat och peppat mig inför matchen och under träningarna, det har känts bra att ha det stödet. 

”Helt fantastisk”

Oscar Fröberg har annars varit van vid mycket speltid från sin tid i Arboga.

Hur har det varit att stå vid sidan av i många matcher?

– Till en början var det ovant, men det är en del av sporten också. Det har dessutom gett mig chansen att träna hårdare på gymmet och på den mentala biten så det har varit nyttigt också.

Att Oscar Fröberg och målvaktskollegan Viktor Kokman trivs tillsammans märks tydligt. Efter matchen mot Mariestad för en vecka sedan hyllades Fröberg av en då storspelande Kokman. I dag var rollerna omvända,

– Viktor är helt fantastisk, både som person och målvakt. Vi stöttar varandra och blir glada för varandras framgångar. Vi har också jäkligt kul tillsammans både på och utanför isen.

Borlänge hemma på onsdag. Hur ser du på dina chanser att få stå den matchen?

– Klart att jag vill stå varje match, men det är upp till coacherna. Viktor har också spelat bra så det är bara att ge allt på träningarna så får vi se, säger Oscar Fröberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt