Annons:

Säsongsdebut för Carlsson när KHK gästar:

Oskar Carlsson är tillbaka i spel i matchen mot Karlskrona. Foto: Ossian Mathiasson

Säsongsdebut för Carlsson när KHK gästar: "Ser bra ut"

Karlskrona HK är ett av få lag Vimmerby förlorat mot. Historien sig är naturligtvis speciell, men på söndagen möts de båda lagen i Vimmerby ishall. Den stora nyheten är att Oskar Carlsson gör säsongsdebut.

Annons:

Karlskrona HK är ett av få lag som har besegrat Vimmerby Hockey den här säsongen. Förvisso avgjordes matchen vid skrivbordet och inte på isen. 

Nu ska Karlskrona komma till Vimmerby för en toppmatch i söderettan.

– Det ska bli kul att få känna på dem. Vi har inte spelat mot dem tidigare och att möta en ny motståndare är alltid roligt. De har fått en del poäng på annat vis än vad många andra fått. Om det är välförtjänt eller inte är en annan fråga och Karlskrona är ett lag som alla andra. Det är en svår motståndare och det är väldigt jämnt mellan lagen i serien och mycket handlar om dagsformen och om att preparera sig rätt. Det här är tredje matchen på kort tid för alla lag. Mycket avgörs av vilka som har den mentala styrkan, säger VH-tränaren Staffan Lundh. 

Vad är viktigast för er nu när ni redan säkrat en plats i Allettan?

– Det är att inte ändra på något utan att fortsätta på den här vägen vi är inne på. Det är skönt att inte ha kniven mot strupen och att vi inte behöver spela matcherna utan att jaga poäng på det viset. Det är tufft när man är i den regionen där varje poäng är avgörande. Det är en fördel för oss. 

Oskar tillbaka

Den stora truppnyheten inför matchen mot KHK är att Oskar Carlsson är tillbaka i spel igen efter sin comeback.

– Oskar är med i matchtruppen, men vi avvaktar med "PG" (Pierre Gustavsson) ytterligare någon dag.

Hur ser Oskar Carlsson ut?

– Han ser bra ut. Det är väl mer hans egen känsla av att vara matchberedd och komma in i det. Orken är inga problem, men det är skillnad på matchsituationer. Det handlar om att hitta tajmingen i matchsituationerna. Har man spelat hockey ser jag inget problem med det i längden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt