Annons:

På måndag väljer VH motstånd: ”Inte diskuterat det än”

Vimmerbykillen Martin Modigs Kumla förlorade i Vimmerby. Foto: Linus Johansson

På måndag väljer VH motstånd: ”Inte diskuterat det än”

Skövde, Borlänge, Tranås eller ett lag från norrserien. På måndag får vi veta vilka Vimmerby Hockey får möta i play off 1 till HockeyAllsvenskan.
– Helt ärligt så har vi inte diskuterat det än. Någonstans kanske man får gå på magkänsla, säger VH-tränaren Eric Karlsson.

Annons:

Trots att Vimmerby var klart för play off sedan tidigare så blev den sista omgången i Allettan en liten rysare. Efter att VH besegrat Kumla med 6-4 och Kallinge/Ronneby förlorat borta mot Borlänge i förlängning så knep VH fjärdeplatsen i tabellen framför näsan på Kallinge/Ronneby. De båda lagen hamnade på samma poäng, men VH hade, till slut, ett plusmål bättre.

Är fjärdeplatsen då så viktig? Ja, det kan den faktiskt vara. Den innebär att Vimmerby väljer motstånd i play off 1 som andra lag.

– Det är solklart så att den är jätteviktig. Dels får vi välja tidigare i första rundan och kan kanske få en chans att göra det i play off 2 också.

Kom ut starkt

Vimmerbys insats mot Kumla var däremot inte mycket att hurra över. VH ledde förvisso med 3-0 innan tio minuter hade spelats, men tappade därefter fokus och släppte upp bortalaget till 3-3. Men hemmalaget höjde sig igen och vann till slut med 6-4, vilket alltså precis räckte för att säkra fjärdeplatsen.

– Vi kom ut ganska starkt. Men kanske gick det för enkelt för jag tycker att vi slappnade av för mycket sedan. 3-1 efter den första perioden kändes ändå rätt tryggt, men sedan sköljde de över oss i början av den andra perioden när vi inte jobbade tillsammans, säger VH-coachen Tobias Jahr.

”Lika aktuellt som de andra”

Matchen i Borlänge var slut innan den i Vimmerby så på slutet koncentrerade sig VH bara på att behålla sin tvåmålsledning.

– Under den sista perioden hade vi stenkoll på hur det gick i Borlänge. När det var slut där var det fyra minuter kvar i vår match och då visste vi om förutsättningarna och spelade därefter, konstaterar Jahr.

Valen till play off 1 görs på måndag.

Hur går tankarna inför valet?

– Det är bra lag vilka vi än väljer. Någonstans får vi gå lite på magkänsla. Men helt ärligt har vi inte diskuterat det än, säger Eric Karlsson.

Många tror nog att Vimmerbys val kommer att falla på Skövde.

- Skövde är lika aktuellt som de andra lagen, säger Tobias Jahr.

Fakta

Vimmerbys poäng mot Kumla:

Kalle Östman 2+1

Victor Crus Rydberg 2+0

Mattias Wigley 1+1

Jesper Kokkonen 1+0

David Stenbacka 0+2

Petter Runesson 0+2

Robin Kokkonen 0+1

Kristoffer Backman 0+1

Daniel Nilsson 0+1

Dennis Fröland 0+1

Kalle Johansson 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt