Annons:

Guide: Allt du behöver veta inför VH:s playoff-val i dag

Vimmerby och Tranås är två av tolv lag i playoff 1. Foto: Linus Johansson

Guide: Allt du behöver veta inför VH:s playoff-val i dag

Vimmerby Hockey är klart för playoff 1 mot HockeyAllsvenskan. I dag vid lunchtid får vi veta vilket lag VH kommer att ställas mot där. Nedan guidar Dagens Vimmerby dig genom playoff-djungeln.

Annons:

I playoff 1, som startar på torsdag, deltar totalt tolv lag: lag 4-8 från respektive alletta (norr och söder) samt segrarna i de båda så kallade förkvalserierna. De sex högst rankade lagen väljer motståndare bland de sex lägst rankade lagen. Vimmerby väljer som andralag, efter Väsby. Därefter följer i tur och ordning Piteå, Kallinge/Ronneby, Nybro och Hudiksvall.

Lagen som finns att välja på är Skövde, Asplöven, Borlänge, Kalix, Örnsköldsvik och Tranås.

Det lägst rankade laget spelar hemma på torsdag och det högst rankade laget har hemmamatch på lördag och, om så krävs för att avgöra mötet, även på söndag.

Fyra lag tillkommer

Segrande lag i playoff 1 avancerar till playoff 2, som består av totalt tio lag: lag 2-3 från de båda allettorna (Kristianstad, Mariestad, Visby/Roma och Sundsvall) samt segrande lag i play off 1. De fem högst rankade lagen väljer motståndare bland de fem lägst rankade. Även här spelas det i bästa av tre matcher och segrande lag är klart för playoff 3.

I playoff 3, som också avgörs i bäst av tre matcher, deltar sex lag: segrande lag i playoff 2 samt förloraren i Hockeyettan-finalen. De tre högst rankade lagen väljer motståndare bland de tre lägst rankade lagen. Segrarna avancerar till kvalserien till HockeyAllsvenskan, dit vinnaren av Hockeyettan-finalen också är kvalificerad. Till kvalserien ansluter också de två lägst placerade lagen i HockeyAllsvenskan. Lag ett och två i kvalserien spelar i HockeyAllsvenskan nästa säsong.

De möts i finalen

Hockeyettan-finalen spelas mellan de lag som har vunnit respektive alletta, Troja/Ljungby och Huddinge. Den första matchen spelas med Huddinge som hemmalag den åttonde mars. Den tionde mars är det dags för Troja/Ljungby att spela på hemmaplan och Troja/Ljungby har även en eventuell sista och avgörande match på hemmais, den elfte mars.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt