Annons:

VH måste göra det ”omöjliga”: ”Alla känner att det är möjligt”

Kan Oscar Josefssons Vimmerby mirakelvända playoff-mötet med Kristianstad? Foto: Simon Henriksson

VH måste göra det ”omöjliga”: ”Alla känner att det är möjligt”

Två segrar borta mot Kristianstads IK. Det är vad som krävs för att Vimmerby Hockey ska avancera till kvalserien till HockeyAllsvenskan. Den första måste komma i kväll.
– Alla känner att det är möjligt. Det är en väldigt inspirerande uppgift, säger VH-tränaren Krister Ström.

Annons:

Att slå ut Kristianstad i playoff 3 är förstås en mycket svår uppgift för Vimmerby Hockey. Den blev inte enklare av att VH 1-4-förlorade hemmamatchen i onsdags. Nu måste VH vinna kvällens retur för att säsongen inte ska ta slut. Och blir det seger väntar en tredje och avgörande match borta mot Kristianstad i morgon.

– Vi är överens om att vi måste åka ner och göra en kanonmatch och sedan får vi se hur långt det räcker. Vi känner att kan vi komma upp ett par snäpp i vår prestation så finns absolut chansen att vinna två bortamatcher, säger Krister Ström.

Vad var det som gick fel i hemmamatchen?

– Vi kom ut med en plan att trycka ned dem och det lyckades vi med i de första bytena. Men sen gjorde de en kasse redan efter en minut. Det blev lite märkligt där och vi hittade inte in i perioden efter det.

Vinna fler dueller

Kristianstad är förstås jättefavorit och det vore en mycket stor skräll om VH vände på den här matchserien med två bortasegrar.

Vad kan ni göra bättre jämfört med i onsdags?

– Vi måste få upp farten och vinna fler dueller. Kristianstad är jättestora och jättestarka och lyckades få ned vår fart på något sätt. Men det ska inte vara omöjligt för oss att snäppa upp farten och vinna fler dueller.

Måste ni höja er mycket för att kunna vinna i kväll?

– Det vet jag inte. Men vi måste upp några snäpp, så är det. Samtidigt kanske de spelar lite annorlunda på hemmaplan och öppnar upp sig mer.

Ordinarie lag

Krister Ström sticker inte under stol med att han gärna hade haft med sig en 1-0-ledning i bagaget efter hemmamatchen.

– Klart som fan att det hade varit en skönare känsla att ha 1-0 med sig. Samtidigt är det en spännande uppgift. Det är ingen som har hängt in några handdukar än. Alla känner att det här är möjligt och det är en väldigt inspirerande uppgift.

Inga större förändringar är att vänta i VH till kvällens match. Krister Ström meddelar att samtliga spelare är tillgängliga. Det betyder att Jesper Kokkonen, som fick en smäll senast, kommer att spela.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt