Annons:

KLART: Wahlberg stannar i Västerviks IK

Tidigare Vimmerbybacken Emil Wahlberg är klar för en fortsättning i Västerviks IK. Foto: Linus Johansson

KLART: Wahlberg stannar i Västerviks IK

Emil Wahlberg har gjort en stark första säsong i HockeyAllsvenskan. Nu har han bestämt sig för en fortsättning i Västerviks IK.
– VIK är mitt bästa alternativ och jag ser fram emot att göra en ny säsong i allsvenskan, säger Emil Wahlberg till Västerviks-Tidningen.

Annons:

I flera säsonger var Emil Wahlberg en av Vimmerby Hockeys allra främsta spelare. Inför säsongen 2016/17 bytte den skickliga backen från VH till Västerviks IK, nykomling i HockeyAllsvenskan.

Där har både VIK och Wahlberg gjort en mycket bra säsong och nu är det klart att 27-åringen fortsätter att spela i Västervik även nästa säsong.

– Emil gjorde det riktigt bra för oss, och det känns bra att fortsätta samarbetet. En viktig spelare att förlänga med, säger VIK:s sportchef Tomas Lind till Västerviks-Tidningen.

– För mig är det ett under att inget allsvenskt lag har fått upp ögonen för Emil tidigare. Jag, och Mattias Karlin (tränare i Västervik) också för den delen, har varit svaga för Emil i flera år. Jag är inte ett dugg förvånad över att han klarade sig så bra på den här nivån, fortsätter Lind.

Emil Wahlberg är förstås nöjd över att det blir en fortsättning i VIK.

– Jag vill spela hockey och det känns riktigt skoj att det gick att lösa igen. VIK är mitt bästa alternativ och jag ser fram emot att göra en ny säsong i allsvenskan, säger Emil Wahlberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt