Annons:

Isaksson om valet att vända hem: ”Har fått ett uppsving”

Jacob Isaksson lämnar HC Dalen för spel med moderklubben Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

Isaksson om valet att vända hem: ”Har fått ett uppsving”

Tidigare i dag kunde vi berätta att Jacob Isaksson är Vimmerby Hockeys första nyförvärv till säsongen 2017/18.
– Att spela i Vimmerby lockade mest, säger Jacob Isaksson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Efter att ha spelat i Vimmerby Hockey hela sin karriär bytte Jacob Isaksson till HC Dalen inför säsongen 2016/17. Nu är han alltså tillbaka i VH och är den första spelaren att skriva på för klubben inför nästa säsong.

– Någon måste ju vara först, skrattar Jacob Isaksson.

Var det ett givet val?

– Givet och givet. Att spela i Vimmerby lockade mest. Laget har varit bra i år och det verkar som att många är sugna på att vara kvar. Det blir en intressant satsning att vara med i. Hockeyn i Vimmerby har fått ett uppsving den här säsongen. Att ta sig så långt som till playoff 3 är väldigt starkt, särskilt med tanke på den turbulens som var ett tag med tränarbytet.

Tror på mer speltid

Anledningen till att Isaksson en gång lämnade Vimmerby var att han ville testa något nytt och att han inte var nöjd med speltiden han fick i VH.

Känner du dig trygg med att det blir mer speltid den här gången?

– Den känslan har jag, så det tror jag. Men sen är det alltid svårt att säga. Det är en konkurrenssituation och så ska det vara också.

Den gångna säsongen gjorde Jacob Isaksson elva poäng på 35 matcher för Dalen i division ett. Ett Dalen som missade Allettan och sedan var mycket nära att tvingas kvala sig kvar.

– Vi låg bra till efter första rundan i grundserien, men sen torskade vi sju raka matcher. Vi räckte inte riktigt till och hade svårt att föra matcherna.

Vad tycker du om din egen insats?

– Det har varit en helt okej säsong. Jag kunde ha gjort mer poäng, men man är ju aldrig riktigt nöjd oavsett, säger Jacob Isaksson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt