Annons:

DV AVSLÖJAR: Han kan bli ny tränare i Vimmerby Hockey

Enligt uppgifter till Dagens Vimmerby är Erik Vikström högaktuell att bli ny tränare i Vimmerby Hockey. Foto: Simon Henriksson

DV AVSLÖJAR: Han kan bli ny tränare i Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockey jobbar på en tränarlösning till kommande säsong. Enligt uppgifter till Dagens Vimmerby är Erik Vikström, tränare i Mjölby HC, ett av de hetaste spåren.
– Jag kan inte säga mer än att jag vet att Vimmerby är intresserade, säger Erik Vikström till DV.

Annons:

Den hemsnickrade tränarlösningen med Eric Karlsson, Tobias Jahr och Krister Ström tog Vimmerby Hockey till playoff 3 i kvalet till HockeyAllsvenskan. Om de tre eller någon av dem blir kvar i en tränarkonstellation nästa säsong är oklart i nuläget.

– Just nu håller vi alla alternativ öppna, även när det gäller trion som var tränare den gångna säsongen, säger VH:s sportchef Daniel Stolt.

Är det klart att någon av dem inte ska fortsätta?

– Nej, inte vad vi vet. Vi har inte hunnit sitta med Krister Ström eller Tobias Jahr än. Det måste vi göra innan jag kan svara på den frågan.

”Ett intressant lag”

Dagens Vimmerby kan nu avslöja att en tränare som ska vara högaktuell för Vimmerby Hockey är Erik Vikström. 36-åringen är just nu inne på sin tredje säsong som huvudtränare i Mjölby HC.

– Jag kan inte säga mer än att jag vet att Vimmerby är intresserade. Just nu är jag uppe i ett kvalspel med Mjölby och har fullt fokus på det, säger Erik Vikström.

Har du pratat med Vimmerby?

– Som sagt så vet jag att de är intresserade. I övrigt har jag inte hört så mycket. Men det är ett intressant lag.

Fyra säsonger i Danmark

Mjölby kvalar mot division ett, men efter två förluster på de fyra första matcherna ser det tufft ut för laget att vinna kvalgruppen.

Har du bestämt dig för att lämna Mjölby?

– Vi pratar fortfarande med varandra så det vet jag inte. Vi spelar kval nu och jag vet inte vad som händer efter det.

Erik Vikström började tränarkarriären redan 1997, endast 16 år gammal. Efter det har Vikström, som kommer från Umeå, jobbat i Björklövens och Leksands juniororganisationer. För ett tiotal år sedan ingick han i Vallentunas tränarteam. Han har också fyra år bakom sig som tränare i Danmark i klubbarna Herlev, Vojens och Esbjerg.

– Jag hamnade i Danmark och gjorde ett bra jobb där. Hockeydanmark är inte så stort så gör du något bra blir det ringar på vattnet. Jag tränade Herlev i Elitserien när jag var 26 år. Det var en rätt hög nivå för mig då, men det var kul att testa på. Jag var också assisterande tränare samt ungdoms- och juniorchef under åren i Danmark, berättar Erik Vikström. 

Hårt arbetande tränare

Hans ambitioner är höga.

– Jag har alltid sagt att jag vill försöka ta mig till SHL och coacha ett lag där. Det är en lång väg att gå, men jag ser division ett som nästa steg att ta.

Hur skulle du beskriva dig själv som tränare?

– Jag har alltid sett mig som en social kille som älskar ishockey. Jag är seriös och arbetar hårt. Man kan säga att jag brukar vara den som tänder upp hallen och den som släcker när dagen är slut. Förresten, han ska väl heta Daniel Stolt, sportchefen i Vimmerby?

Ja, du kanske har koll på honom?

– Kanske det, säger Erik Vikström hemlighetsfullt.

Daniel Stolt vill inte kommentera våra uppgifter om Erik Vikström.

– Det är många tränare som har hört sig för hos oss och vi har varit i kontakt med ett flertal. På vissa håll finns det ett ömsesidigt intresse, men i det här läget kommenterar vi inte något enskilt fall, säger Daniel Stolt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt