Annons:

Tvåmålsskytten: ”Vi visade hjärta för hela laget”

Vimmerby Hockeys J18 spelar i division ett i morgon. Det står klart efter kvällens seger. Foto: Jakob Karlsson

Tvåmålsskytten: ”Vi visade hjärta för hela laget”

Vimmerby Hockey J18 är klart för division efter en riktig viljeseger hemma mot Boro/Vetlanda i kväll. Tvåmålsskytten Adrian Gustafsson är säker på vad som avgjorde.
– Jag tycker att det var vår vilja att vinna som avgjorde, säger han.

Annons:

De unga killarna i VH J18 har haft en lite rörig säsong – men den avslutades på absolut bästa sätt. I dag plockade Vimmerbykillarna ned Boro/Vetlanda och vann rättvist med 4–2. Mycket tack vare lagets målvakt Felix Nyström och ett uppoffrande försvarsspel.

– Det känns jättebra. Vi hade rätt inställning från början och visade hjärta för hela laget. Alla är kompisar och vi offrar oss för varandra, säger Adrian Gustafsson.

Avgjordes med läcker straff 

VH hamnade i underläge direkt, men repade mod och gick fram till 3–1 efter två mål av Adrian Gustafsson och ett av Jonathan Olsson. I slutet av andra trodde hela Vimmerby Ishall (cirka 300 personer på plats) att VH gjort även 4–1, men domaren såg annorlunda och i stället skapade Boro nerv med sin reducering.

I tredje pressades VH stundtals tillbaka rejält, men försvarsspelet var stabilt. Matchen avgjordes definitivt när Anton Olivestam lyfte in en mycket läcker straff i nättaket.

 "Stolt över grabbarna"

Tränarna Anders Nyström och Michael Hultström var förstås glada herrar i kväll.

– Jag är stolt över grabbarna och deras prestation. De har verkligen krigat fantastiskt sen vi kom till kvalet. I början av säsongen var vi beroende av vissa spelare, men så har det inte varit nu. Vi har ett jämnt lag och ett starkt kollektiv, säger Anders Nyström.

– Vi började året väldigt bra, men vid jul gick vi ned oss rejält. Vi hade många sjuka och hade mycket skador och hade dåligt med folk på träningarna. Sen har det trappats upp och sista veckorna har varit fantastiska. Killarna har bara gasat, säger Hultström.

Många vill fortsätta lira

Nästa år väntar spel i division ett och betydligt tuffare motstånd.

– Det kommer bli tajtare matcher. Nu har det varit två tre lag och några som släpat efter. Det blir mycket tuffare nästa säsong, menar Hultström.

Några spelare försvinner till hockeygymnasium, men många har redan lämnat besked om en fortsättning.

– 15 spelare har sagt att de ska spela nästa år så det ser bra ut. En sådan här grej kanske gör att fler fortsätter. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt