Annons:

Kvalserien till HockeyAllsvenskan skakas av misstänkt rasistattack

Kristianstads IK slog ut Vimmerby Hockey i kvalet till HockeyAllsvenskan. Nu anklagas en av KIK:s spelare för att ha uttalat sig rasistiskt till en motståndare i en match i kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Annons:

Det var efter matchen mellan Kristianstad och Visby/Roma som Visby/Romas Adam Rachidi berättade att en motståndare ska ha uttalat sig rasistiskt mot honom under matchens gång.

– Det var en duell i sarghörnet, jag vinner sargduellen. Han tappar balansen och trillar i isen. Han åker ikapp mig och säger ”jävla svarting”. Jag slog till honom då och åkte ut för roughing. Jag skulle aldrig i mitt liv kunna slå till någon så utan anledning och det vet alla mina lagkamrater också, jag har vuxit ifrån det. Men när det går så långt… Det är så tråkigt att det händer, säger Adam Rachidi till Sportbladet.

Ingen åtgärd gjordes från domarnas sida mot den anklagade spelaren.

”Svär på heder och samvete”

Adam Rachidi säger till Sportbladet att han känner sig kränkt.

– Jag är den enda mörkhyade på plan, då är det ganska riktat mot mig. Min pappa kommer från Marocko men jag är född och har bott i Sverige och pratar ren svenska.

Visby/Roma-spelaren säger sig också ha fått en ursäkt från Kristianstads tränare Mats Lusth. KIK-tränaren ska dock inte ha hört vad som sades på isen.

Den utpekade KIK-spelaren säger till Sportbladet att han inte alls känner igen sig i det som Adam Rachidi beskriver.

– Jag är djupt ledsen och chockad över att ha blivit anklagad för detta, jag svär på heder och samvete att detta inte har inträffat. Det munhuggs på isen men att jag skulle uttalat mig rasistiskt finns inte på världskartan. Vårt lag har själv blivit utsatta för detta tidigare under säsongen och det var en av mina bästa kompisar som var utsatt den gången och hur skulle jag kunna titta honom i ögonen om jag skulle uttalat mig rasistiskt i dag under matchen, säger spelaren.

Det är i nuläget oklart om Visby/Roma kommer att göra någon anmälan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt