Annons:

Därför lämnar Eric Karlsson VH för division två-klubb

Eric Karlsson hoppas på en bra utveckling för egen del i Boro/Vetlanda. Foto: Linus Johansson

Därför lämnar Eric Karlsson VH för division två-klubb

Tidigare i kväll kom beskedet att Eric Karlsson lämnar Vimmerby Hockey. Den 23-årige tränaren blir istället huvudansvarig för division två-laget Boro/Vetlanda.
– De har visat en tydlig tro och plan för mig och min utveckling. Det känns rätt, säger Eric Karlsson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Eric Karlsson var assisterande tränare till Jeff Hällegard när säsongen 2016/17 inleddes. När Hällegard fick sparken i mitten av januari tog den unge tränaren över ansvaret tillsammans med Tobias Jahr och Krister Ström. Han var sedan med och förde VH till klubbens bästa resultat någonsin i och med en plats i playoff 3 mot HockeyAllsvenskan.

”Ett tufft beslut”

Nu står det alltså klart att Eric Karlsson lämnar Vimmerby och istället blir huvudtränare i Boro/Vetlanda.

– Det har varit ett tufft beslut. Jag har funderat mycket den senaste tiden. Men när alla korten låg på bordet så tog jag det beslut som jag tror är bäst för min egen utveckling och min tränarkarriär, säger Eric Karlsson.

Karlsson har en kort period som spelare bakom sig i klubben.

– Jag var där i närmare tre månader innan jag åkte hem och spelade i Vimmerby. Jag trivdes bra under den korta tiden. Att jag känner till föreningen sedan tidigare har spelat in i mitt val. Jag känner en trygghet i det.

Varför blev det inte en fortsättning i Vimmerby?

– Jag och Vimmerby har fört en dialog under ett par veckor. De har gett mig ett förslag och när jag jämförde med Boros förslag så kändes det bättre. Att vara huvudtränare i Boro känns rätt för min utveckling. De närmaste åren vill jag bygga en grund att stå på som tränare.

”Det var intressant”

Förslaget som Eric Karlsson fick från Vimmerby var en roll som assisterande tränare bakom en ännu okänd huvudtränare.

Var det inte intressant?

– Klart att det var intressant. Vi gjorde en fantastisk resa förra säsongen. Men som sagt, när jag lade ihop allt så var Boro bättre för min utveckling.

Hade du räknat med att få ett erbjudande att bli huvudtränare i Vimmerby?

– Det ser jag ingen anledning att spekulera i. De gjorde ett val att erbjuda mig en roll som assisterande tränare och jag respekterar deras val.

Han passar samtidigt på att skicka med en hälsning:

– Jag vill rikta ett stort tack till spelare, ledare och supportrar i Vimmerby. Jag är jättetacksam för det stöd som jag har fått.

Vill satsa på tränaryrket

Eric Karlsson fyller 24 år i sommar och vill verkligen ge tränaryrket chansen.

– Jag vill satsa på det här, det känner jag. Jag fick blodad tand efter den resan jag var med på den gångna säsongen.

Vad har Boro för målsättning de kommande säsongerna?

– Man har en målsättning att bli bättre för varje år. Konkret handlar det om att ta sig till kvalserien och bygga på det år för år. Det finns bra förutsättningar och jag tror att det är fullt möjligt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt