Annons:

Hårdskjutande forward Vimmerbys nästa nyförvärv

24-årige forwarden Fredrik Asplund är Vimmerby Hockeys senaste nyförvärv. Han kommer från en tung säsong som påbörjades i Västerviks IK, fortsatte med ett kort provspel i Vimmerby och avslutades med Valdemarsvik i division tre.

Annons:

Västervikskillen hoppas förstås att säsongen 2017/18 ska få en helt annan utgång.

– Jag är riktigt taggad och väldigt revanschsugen. Det blev helt fel för mig förra säsongen och nu vill jag visa vilken kapacitet jag har, säger Fredrik Asplund i ett pressmeddelande.

Asplund är högerfattad och har ett omtalat vasst skott. På 169 matcher med Västervik och Kristianstad i HockeyEttan har han gjort 42 mål.

– Jag gillar att skjuta och drar gärna till direkt om tillfälle ges, säger han.

"Tog kontakt tidigt"

Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt ser potential i truppens senaste tillskott.

– Fredrik är revanschsugen efter förra säsongen. Han tog kontakt med mig tidigt och har tydligt visat att han vill spela i Vimmerby kommande säsong. Fredrik har ett riktigt vasst skott och är dessutom rightare, något vi just nu inte har någon på kontrakt. Vi ser potential i Fredrik och hoppas att han kommer tillbaka till den nivån vi vet att han kan hålla, säger Daniel Stolt.

Fredrik Asplund är en erkänt duktig poängspelare. Här är hans facit de senaste säsongerna:

2016/17: 40 poäng (20+20) på 21 matcher i Valdemarsvik (inklusive kval).

2015/16: 17 poäng (8+9) i grundserien (36 matcher) och 0 poäng i kvalet till HockeyAllsvenskan (sju matcher) med Kristianstad.

2014/15: 25 poäng (14+11) i grundserien (34 matcher) och 6 poäng (3+3) i kvalet till HockeyAllsvenskan (17 matcher) med Västervik.

Fakta

Vimmerby Hockey 17/18:

Förlängningar: Robin Kokkonen, Jesper Kokkonen, Pelle Ström, Anton Carlsson.

Nyförvärv: Fredrik Asplund (Valdemarsvik), Sebastian Åkesson (Köping), Jakob Karlsson (Oskarshamn), Jacob Isaksson (Dalen).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt