Annons:

JUST NU: Poängstark forward klar för Vimmerby

Poängstarke forwarden Pontus Johansson, senast i Kiruna IF, är klar för Vimmerby Hockey.
– Det ska också bli skoj att bekanta sig med publiken i Vimmerby och jag hoppas att de tycker om min spelstil, säger Pontus Johansson.

Annons:

I 25-årige Pontus Johansson får Vimmerby inte bara en poängstark spelare. VH får dessutom in en rejäl spelare i laget då Johansson mäter 195 centimeter och väger 100 kilo.

– Det är en spelartyp som vi kommer att få stor nytta av och som vi länge sökt efter. Samtidigt som han kan spela fysiskt har han drivet och inställningen som gör sin omgivning ännu bättre. Han är dessutom en vass avslutare. Pontus valde Vimmerby i konkurrens med flera av våra konkurrenter, det känns mycket bra att han bestämde sig för oss till slut, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt.

Lång diskussion

De tre senaste säsongerna har Johansson spelat med Kiruna i den norra HockeyEttan och dessförinnan gjorde han två säsonger i Vännäs i samma serie. På dessa fem säsonger har han producerat 151 poäng på 158 matcher.

– Det känns skoj. Det ska bli kul att prova något nytt. Jag har haft en ganska lång diskussion med Daniel (Stolt, VH:s sportchef) och magkänslan kändes till slut helt rätt för Vimmerby, säger Pontus Johansson och beskriver sig själv på följande sätt:

– Jag är en hårt jobbande spelare, som försöker bidra med allt jag kan till laget för att vinna matcher. Jag vill vara en bra förebild och ledare för alla i laget. Det ska också bli skoj att bekanta sig med publiken i Vimmerby och jag hoppas att de tycker om min spelstil.

VH:s senaste nyförvärv står också bokförd för fyra matcher i HockeyAllsvenskan (Björklöven) och en match i SHL (Timrå). Han har även gjort fyra matcher för Sverige U19.

Fakta

Vimmerby Hockey 17/18:

Pontus Johansson (Ny från Kiruna IF), Hugo Petersson (Ny från Växjö Lakers J18), Ian Örnskog (ny från HV71), Johan Kallio (ny från Örnsköldsvik), Mattias Wigley (förlängning), Hampus Harlestam (förlängning), Ludvig Jardeskog (ny från Tyringe SoSS), Markus Modigs (förlängning), Fredrik Asplund (ny från Valdemarsvik), Robin Kokkonen (förlängning), Jesper Kokkonen (förlängning), Sebastian Åkesson (ny från Köping), Jakob Karlsson (ny från IK Oskarshamn), Pelle Ström (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Jacob Isaksson (ny från HC Dalen). 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt