Annons:

JUST NU: HAN ÄR VIMMERBY HOCKEYS NYA TRÄNARE

Magnus Jansson är ny tränare i Vimmerby Hockey. Foto: Södertälje SK

JUST NU: HAN ÄR VIMMERBY HOCKEYS NYA TRÄNARE

Vimmerby Hockey har gjort klart med en ny huvudtränare. Det handlar om 47-årige Magnus Jansson, som närmast kommer från ett uppdrag som tränare för Södertälje SK J20. Avtalet är skrivet på ett år.
– Det känns otroligt spännande att träna Vimmerby. Jag har känt sedan första gången vi pratade att föreningen vill någonting, säger Magnus Jansson.

Annons:

Magnus Jansson kommer alltså närmast från uppdraget som tränare för Södertälje J20 Superelit. Ett uppdrag som han har haft under två säsonger. Jansson har sammanlagt varit tränare i tolv år och bland annat basat för AIK J20 Superlit, Nacka HK i Hockeyettan och Botkyrka J20 Elit, samt varit assisterande tränare i Djurgårdens J20 Superelit och Huddinge J18 Elit.

Närmare 250 SHL-matcher

Som spelare har Magnus Janson gjort 247 SHL-matcher för Djurgårdens IF och Södertälje SK, vunnit ett SM-guld med Djurgården 1991, samt spelat ett Junior-VM för Sverige 1989. Han har vuxit upp i en genuin hockeyfamilj, och är son till Radiosportens expertkommentator, förre SHL-tränaren, Lars-Gunnar Jansson. 
– Det känns otroligt spännande att träna Vimmerby. Jag har känt sedan första gången vi pratade att föreningen vill någonting, man vill uppåt och vill förbättra verksamheten. Sånt triggar igång mig, och det känns som en seriös och bra förening där det är ordning och reda, säger Magnus Jansson i ett pressmeddelande.

Ramstark defensiv

Han har en idé om hur han ska försöka göra Vimmerby ännu bättre. 
– Det första intrycket man har av Vimmerby är att man har en bra offensiv. Och den ska vi fortsätta med, och spela en rolig och frejdig hockey med hög press. Men Vimmerby släppte in rätt så mycket mål förra säsongen. Defensiven är otroligt viktig att vi sätter från början, för att kunna bli fortsatt framgångsrika. I vissa matcher räcker det inte att ha en bländande offensiv, utan vi måste ha en ramstark defensiv där alla förstår vad de ska göra, säger Magnus Jansson. 
Det blir första gången Magnus Jansson tar sig an ett tränaruppdrag utanför Stockholmsområdet.
– Det är en lite märklig, men jäkligt inspirerande känsla. Jag har hälsat på i Vimmerby en gång, och det känns som en gemytlig liten småstad. Det blir en ny upplevelse, och väldigt spännande, säger Magnus Jansson.

Noggrann tränare

Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt är nöjd med rekryteringen av Magnus Jansson som ny tränare för klubbens A-lag. 
– Han står för ett ledarskap som samstämmer med föreningens. Han är noggrann med förberedelser, både fysiskt och taktiskt, har ett stort hockeykunnande, och känns som en okomplicerad person att jobba tillsammans med. Han har haft flertalet uppdrag som juniortränare, men vi tror att hans kunskaper kommer ännu mer till rätta som seniortränare, säger Daniel Stolt och fortsätter:
– Vi har träffat Magnus Jansson vid ett flertal tillfällen. Han har från första början visat ett stort intresse för att träna Vimmerby Hockey. Vi har bara fått goda referenser från flera olika personer, både spelare, ledare och andra tränare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt