Annons:

Vimmerby Hockeys nya tränare:

Vimmerby Hockeys nye tränare Magnus Jansson ser fram emot en ny utmaning. Foto: Södertälje SK

Vimmerby Hockeys nya tränare: "Där kan jag nog ses som lite tjurig och barsk"

Magnus Jansson har aldrig tidigare tränat ett lag utanför Stockholmsregionen. Säsongen 2017/18 är det dags. Som vi kunde berätta tidigare i dag är 47-åringen ny huvudtränare i Vimmerby Hockey.
– Det blir ett äventyr för mig, säger Magnus Jansson.

Annons:

Efter att Vimmerby avancerat till playoff tre mot HockeyAllsvenskan den gångna säsongen har klubben stärkt sina aktier, inte minst gentemot potentiella tränare. Därför har också processen i jakten på en ny tränare dragit ut på tiden.

Det är ett attraktivt jobb som jag har förstått att många ville ha. Därför behövde klubben kolla upp mig och de andra alternativen ordentligt. Det tycker jag är ett sundhetstecken, säger Magnus Jansson.

 Vi har diskuterat ett tag, men det tar alltid tid att få saker och ting att falla på plats. Det har inte varit några stora saker rörande ekonomi utan det har mer handlat om att vi ska ha en samsyn. Men jag måste säga att det har känts bra från dag ett, fortsätter Jansson.

"Det blev bingo"

Säsongen 2008/09 tränade han Nacka i division ett. Därefter har Magnus Jansson hållit sig till juniorhockey och har bland annat tränat Djurgårdens, AIK:s och Södertäljes J20-lag.

– Efter att jag tränat Nacka för länge sedan fick jag lite erbjudanden från J18 och J20. Jag har inte varit redo att lämna Stockholm förrän för ett par år sedan och det är tuff konkurrens om tränarjobben i Sverige och framförallt i Stockholm. Sen ser jag en charm i att träna unga och ambitiösa spelare, det är något som jag har brunnit för under lång tid. Men nu kände jag att jag ville tillbaka till seniorhockeyn för att hitta en utmaning och fortsätta utvecklas. Jag hade två kriterier när jag letade nytt jobb, nummer ett var att det skulle vara ett seniorlag och nummer två var att det skulle vara ute i landet, alltså inte i Stockholm. Och det blev bingo med Vimmerby, en seriös division ett-klubb som vill uppåt, säger Magnus Jansson.

Var det ett svårt val?

– Nej, det var det egentligen inte. Jag fokuserar på den sportsliga utmaningen. Vimmerby till ta nästa kliv. Det är ett uttryck som många klubbar och sportchefer slänger sig med, men det Daniel (Stolt, sportchef i VH) berättade kändes väldigt intressant.

Har tränat två av spelarna

Kontraktet mellan parterna är skrivet på bara ett år.

– Jag tror att det är bra för att se hur det fungerar, inte minst för egen del med den privata delen. Det kan vara bra att känna på varandra i en säsong först. Sen tror jag att både jag och klubben ser mer långsiktigt än så på det här.

Vad vet du om Vimmerby?

– Som stad vet jag inte mycket även om jag givetvis har varit på Astrid Lindgrens Värld. Sen var jag nere och hälsade på i samband med en arbetsintervju för ett par veckor sedan. Vimmerby verkar vara en mysig småstad.

Och klubben?

Jag har förstått att det är en klubb som satsar på rätt bra och som vill ha en vettig verksamhet. Det är viktigt att det finns ett driv i föreningen och jag gillar när det är ordning och reda. Jag har varit tydlig med vad jag står för och vad jag vill och det klaffade med klubbens tankar.

Hur stor koll har du på spelartruppen?

Jag tränade Hampus (Harlestam) ett år i AIK och Mattias (Wigley) litegrann i Huddinge. Men det är länge sedan nu. Jag har koll på en del av spelarna, men långt ifrån alla.

"Det ska vara väldigt hög fart"

Magnus Jansson beskriver sig själv som en rak person som kräver mycket av sina spelare.

Det är alltid svårt att prata om sig själv, men jag vill vara konsekvent och stå för det. Vi bestämmer vissa saker och agerar därifrån. Jag är väldigt krävande på att vi ska följa de ramarna som vi sätter upp för hur vi ska spela. Där kan jag nog ses som lite tjurig och barsk. 

Vilken typ av hockey föredrar du?

Jag vill spela en modern hockey där vi åker extremt mycket skridskor. Det ska vara väldigt hög fart både med och utan puck. Sen är det viktigt att vi är aggressiva i försvarsspelet över hela banan. Jag tycker att det är effektivt och utvecklande att vara attackerande i sitt tänk som hockeyspelare. Spelarna ska vara i fysiskt topptrim, är man inte det kommer man få svårt att ta en plats i Vimmerby, säger Magnus Jansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt