Annons:

JUST NU: VH värvar målvakt från Skellefteå

Vimmerby Hockey har gjort klart med ytterligare en målvakt. Den här gången handlar det om Jonathan Stålberg, snart 20 år gammal och fostrad i Skellefteå AIK.
– Jag vet att klubben har höga ambitioner, säger Jonathan Stålberg.

Annons:

Jonathan Stålberg är fostrad i Skellefteå AIK, där han spelat J20-hockey med framgång de senaste säsongerna. Nu är han klar för Vimmerby Hockey.

– Det ska bli riktigt kul att komma till Vimmerby. Det är en klubb jag hört mycket gott om, och jag vet att klubben har höga ambitioner. Jag gör min första säsong som senior och det var till den södra hockeyettan jag ville. Det fanns lite annat att välja på, men Vimmerby kändes bäst, säger Jonathan Stålberg. 

Tränat med A-laget

Stålberg kommer från tre säsonger med Skellefteås J20 superelit, där han bland annat var med och tog SM-silver våren 2016. Den senaste säsongen har han tränat med Skellefteås A-lag mer eller mindre hela säsongen och varit reservmålvakt i SHL vid ett antal tillfällen. 

– Jag är en ganska stor målvakt, men ändå väldigt rörlig. Jag täcker inte bara puckar, utan jag är aktiv i och runt målet, säger Jonathan Stålberg. 

Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt ser fram emot att få se Stålberg i VH.

– Det är en stor och vältränad målvakt som vi har fått mycket goda referenser på. Han har framtiden för sig och har egna ambitioner att nå en hög nivå. Vi tror att han har alla möjligheter att visa sin kapacitet direkt när kommande säsong drar igång, säger Daniel Stolt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt