Annons:

EXTRA: VH-backen lägger skridskorna på hyllan

Viktor Hällegard lägger ned hockeykarriären. Foto: Linus Johansson

EXTRA: VH-backen lägger skridskorna på hyllan

Det blev bara en säsong i Vimmerby Hockey för backen Viktor Hällegard. Nu väljer 25-åringen att avsluta hockeykarriären.
– Det är ett beslut som jag är rätt nöjd med. Jag har funderat på det tidigare, säger Viktor Hällegard till Dagens Vimmerby.

Annons:

Viktor Hällegard kom till Vimmerby Hockey inför säsongen 2016/17 och noterades för nio poäng på 42 matcher. Någon fortsättning i VH blir det inte för backen. Faktum är att det inte blir någon fortsättning alls som hockeyspelare.

– Det är tanken och det är ett beslut som jag är rätt nöjd med. Jag har funderat på det tidigare. Inte för att det är tråkigt att spela hockey, utan för att det tar så mycket tid. Jag blev pappa för andra gången för en månad sedan och har fått lite andra prioriteringar i livet. Det hade varit skillnad om man varit proffs, men i division ett krävs det ett jobb vid sidan av hockeyn, säger Viktor Hällegard.

”Inte alls lustigt”

Hällegard ångrar inte sin säsong i Vimmerby.

– Jag är jättenöjd med säsongen och hade väldigt kul där nere.

Känns det lustigt att du inte ska spela hockey nästa säsong?

– Just nu känns det inte alls lustigt. Men det blir väl kanske senare, när säsongen kör igång på allvar. Jag har ju haft tanken att sluta tidigare. Då har det varit klart till 95 procent, men sen har det kommit någon klubb som gjort att det känts intressant att fortsätta.

Men beslutet är definitivt den här gången?

– I alla fall till 99 procent. Allt kan hända, men som läget är nu är jag nöjd med det här beslutet. Men vem vet, det kanske kliar i fingrarna framåt vintern, säger Viktor Hällegard.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt