Annons:

JUST NU: SHL-MERITERAD BACK KLAR FÖR VH

Petter Runesson får sällskap av brorsan Albin Runesson i Vimmerby nästa säsong. Foto: Linus Johansson

JUST NU: SHL-MERITERAD BACK KLAR FÖR VH

Vimmerby Hockey har gjort klart med den SHL-meriterade backen Albin Runesson, senast i Sundsvall. 21-åringen är för övrigt bror till Petter Runesson, som redan finns i VH.

Annons:

Albin Runessons moderklubb är Ramsele IK, men en viktig del av sin hockeyfostran har han fått i Modo, där han främst tillhörde klubbens juniororganisation under fyra säsonger (2012-2016). Under den tiden noterades han också för 28 SHL-matcher. Han har dessutom tolv allsvenska matcher, i Timrå och Mora, på meritlistan, där också ett tiotal juniorlandskamper finns.

Den gångna säsongen spelade Albin Runesson i Sundsvall, som blev utslaget av Vimmerby i playoff två mot HockeyAllsvenskan. Den säsongen svarade Runesson för åtta poäng på 42 matcher.

– Jag ser fram emot att komma till Vimmerby. Jag var med och mötte dem med Sundsvall förra säsongen och de var riktigt bra. Sedan ska det bli kul att i samma lag som brorsan också, det har vi inte gjort tidigare. Jag vill vara en tvåvägsback och hoppas kunna utveckla mitt offensiva spel i Vimmerby, säger Albin Runesson i ett pressmeddelande.

Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt säger så här om den sista pusselbiten på backsidan.

– Albin Runesson är en stabil karaktär och spelare. Det är det som tagit honom till SHL och juniorlandslaget. Albin kommer att bidra till att täta till vårt försvar ytterligare. Det är en mycket intressant spelare, säger Daniel Stolt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt