Annons:

Eric Karlsson vinnare i Vimmerby igen:

Eric Karlsson kom tillbaka till Vimmerby och styrde hans KHK till seger. Foto: Simon Henriksson

Eric Karlsson vinnare i Vimmerby igen: "Inte vänt den här matchen ifjol"

Karlskrona HK var vassa i powerplay och sänkte Vimmerby Hockey på bortaplan. Vimmerbysonen Eric Karlsson, tränare i KHK, var förstås nöjd med segern.
– Det är karaktären som gör att vi vinner, säger han.

Annons:

Karlskronatränaren hade förvarnat sina spelare om att Vimmerby skulle ut hårt och desperat. Det verkade inte hjälpa. VH fick en drömstart med både 1-0 och 2-0 tidigt. 

Då tog Eric Karlsson timeout.

– Vi vet att Vimmerby alltid kommer ut stenhårt och i scoutingen handlar 90 procent om hur man ska hantera deras press. Ändå var vi stillastående, passiva och gav Vimmerby möjligheten att käka upp oss. Det var inte oförtjänt med 2-0 där. Jag tycker vi lyfter upp spelet lite efter powerbreaket, men det var Vimmerbys period fullt ut.

Vad sa du vid timeouten?

– Jag repeterade det viktiga. Våra backar måste skrinna ut med pucken, men istället chippade vi ut den och valde att ge bort ansvaret. Det är tufft att komma hit och spela, så det gäller att överleva lite här i inledningen.

Vid det läget hade Eric Karlsson ingen bra känsla.

– Tankarna går tilbaka till 8-2 här förra säsongen...

"Stor mental skillnad"

I den andra perioden fick Karlskrona spela hela tolv minuter i numerärt överläge.

– Det blev en speciell och märklig period, där vi verkligen fick det till vår fördel. Vi hade sex minuter i rad mot slutet och gör två mål. Vändningen på hela energin kommer med deras pucktapp till 3-2 där och i tredje tycker jag att vi kontrollerar det bra.

Karlskrona gjorde flera mål i numerärt överläge och det kom att avgöra matchen.

– Vi var effektiva i powerplay och vår box är bra. Jag står i båset och tycker att vi inte utnyttjar möjligheterna hela vägen, men det går inte att klaga nu. Det är karaktären som gör att vi vinner. Det är stor mental skillnad mot förra säsongen. Jag tror inte att vi hade vänt den här matchen ifjol.

Oväntat svagt

Eric Karlsson tycker att Vimmerby gått oväntat svagt i säsongsinledningen. 

– Jag visste att Vimmerby skulle vara desperata. Vimmerby har spelat väldigt bra och är bättre än tabellplaceringen visar. Det syns samtidigt att det är ett lag som saknar självförtroende och de är väldigt beroende av "Jagge" (Jakob Karlsson) och Anton (Carlsson) och de spelar extremt mycket. Jag förstår varför de gör det, men de orkade väl inte riktigt i tredje på grund av det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt