Annons:

VH:s sportchef förstår oron: ”Betydligt mer oskrivna kort än Viktor Kokman”

Jonathan Stålberg är en av Vimmerby Hockeys nya målvakter. Foto: Jörgen Bergqvist

VH:s sportchef förstår oron: ”Betydligt mer oskrivna kort än Viktor Kokman”

Vimmerby Hockey är klara med lagbygget till kommande säsong. Sportchefen Daniel Stolt är nöjd - men förstår att det utifrån kan finnas en oro för att målvaktsparet är orutinerat.
– Jag kan förstå det. Men vi har fått väldigt goda referenser på båda och tror att det kommer bli bra, säger Daniel Stolt.

Annons:

Säsongen 2016/17 blev Vimmerby Hockeys sportsligt bästa så här långt. Laget nådde playoff tre i kvalet till HockeyAllsvenskan. Det gjorde förstås att klubbar högre upp i seriesystemet fick upp ögonen för klubbens spelare.

– Det är nackdelen med att gå långt, att allsvenska klubbar på ett annat sätt får upp ögonen för våra spelare. Det har också gjort att vi har fått vänta på några besked, säger Daniel Stolt.

Flera tunga tapp

Till slut tappade VH två spelare till klubbar i HockeyAllsvenskan: målvakten Viktor Kokman till Vita Hästen och backen Kalle Johansson, som sägs vara klar för IK Oskarshamn, men som ännu inte har presenterats av klubben. Ett annat tungt tapp är poängspelaren Kalle Östman, som valde Borlänge i division ett.

Vimmerbys trupp består nu av två målvakter, åtta backar och tolv forwards.

– För tillfället anser vi oss vara nöjda med det, säger Daniel Stolt.

”Mer välkomponerad”

Tolv forwards kan förstås anses vara någon eller några spelare för lite, men klubbens sportsliga ledning har en tanke med det.

– Vi går medvetet in med tolv forwards för att vi ska kunna ge någon junior chansen att vara med och visa upp sig och försöka ta en plats. Om det inte händer något med spelarna vi har nu så kommer vi inte att göra något mer på forwardssidan innan seriepremiären. Vi anser att det är bättre att verkligen ge alla en ordentlig chans.

Och om du jämför den uppsättning med forwards som ni har nu med förra säsongen?

– Jag tycker att den vi har nu känns bättre från start, framför allt mer välkomponerad. Jag tror att det kommer finnas tydligare roller i den här uppställningen. Vi har inte behövt fylla på med lika många nya spelare som vi har behövt innan och det underlättar vårt arbete. Det vi saknade tidigare har vi fått in lite av och då tänker jag framför allt på tyngd. Vi är inte lika små som vi var förra säsongen. Vi har också fått in ett par lite äldre pjäser i laget, som Jakob (Karlsson) och Pontus (Johansson).

Mer oskrivna kort

Daniel Stolt är också belåten med backsidan, som var den sista lagdelen att bli klar. Ett tag såg det tunt ut, men på bara några dagar presenterade VH Petter Runesson, Albin Runesson och Anton Schou.

– Backsidan känns bra. Självklart finns det ett par namn från förra säsongens backuppsättning som är kännbara tapp, men i sin helhet känns den ändå bättre till kommande säsong.

På förhand känns målvaktssidan med de båda nyförvärven Jonathan Stålberg och Johan Kallio som den mest svårbedömda lagdelen i Vimmerbys truppbygge.

Vad kan du säga till dem som kanske ser en oro gällande målvaktssidan?

– På förhand är det ju så att de här killarna är betydligt mer oskrivna kort än Viktor Kokman, som var en etablerad toppmålvakt i division ett när han kom till oss. På det sättet kan jag förstå att folk inte tycker att det ser lika bra ut på papperet, men vi känner nog inte så. Vi har fått väldigt bra referenser på båda och tror att det kommer bli bra. Det är två väldigt intressanta målvakter, säger Daniel Stolt.

Fakta

Vimmerby Hockeys trupp 2017/18:

Målvakter:

Jonathan Stålberg (ny från Skellefteå AIK)

Johan Kallio (ny från Örnsköldsvik HF)

Backar:

Petter Runesson

Dennis Fröland

Pelle Ström

Albin Runesson (ny från Sundsvall Hockey)

Anton Schou (ny från AIK J20)

Hugo Petersson (ny från Växjö Lakers J18)

Ludvig Jardeskog (ny från Tyringe SoSS)

Jacob Isaksson (ny från HC Dalen)

Forwards:

Mattias Wigley

David Stenbacka

Hampus Harlestam

Markus Modigs

Robin Kokkonen

Jesper Kokkonen

Anton Carlsson

Pontus Johansson (ny från Kiruna IF)

Ian Örnskog (ny från HV71 J20)

Fredrik Asplund (ny från Valdemarsviks IF)

Sebastian Åkesson (ny från Köping HC)

Jakob Karlsson (ny från IK Oskarshamn)

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt