Annons:

Carlsson flyttar hem: ”Det var aktuellt med spel i Vimmerby”

Oskar Carlsson ser fram emot att spela med polaren Emil Wahlberg i Västerviks IK. Foto: Linus Johansson

Carlsson flyttar hem: ”Det var aktuellt med spel i Vimmerby”

I går presenterades Vimmerbykillen Oskar Carlsson som nyförvärv i Västerviks IK. För Dagens Vimmerby berättar han att det var aktuellt att återvända till moderklubben.
– Jag var faktiskt lite inne på att spela i Vimmerby, säger Oskar Carlsson.

Annons:

Efter ett par bra säsonger i BIK Karlskoga bytte Oskar Carlsson klubb och hamnade i Tingsryds AIF inför säsongen 2016/17. Där blev det ingen succé för 26-åringen. Långt därifrån.

– Jag hade höga förväntningar när jag kom till Tingsryd. Men jag fick inte alls samma förtroende som jag var van vid från Karlskoga. Till slut blev det att självförtroendet svek lite, säger Oskar Carlsson. 

”Vill visa vad jag kan”

Trots att Carlsson hade ett år kvar på kontraktet med Tingsryd valde parterna att bryta med varandra. Att han sedan skulle hamna i Västerviks IK var ingen större hemlighet.

– De flesta har väl vetat om eller förstått att det skulle bli Västervik, säger Oskar Carlsson.

Hur har dina tankar gått?

– Jag har från första början känt att Västervik var ett bra alternativ. Det är ett bra lag och staden ligger bra till geografiskt.

Han erkänner att en återkomst till Vimmerby Hockey ett tag var ett alternativ.

– Ja, det var aktuellt med spel i Vimmerby. Det känns som att de har fått ihop ett bra lag och jag var faktiskt lite inne på att spela där. Sen kände jag att jag inte ville sluta i Allsvenskan med en dålig säsong. Jag vill visa vad jag kan.

Ska pendla från Vimmerby

Nu hamnade han alltså hos Vimmerbys största rival istället.

– Jag har ju mött dem många gånger och när jag spelade i Vimmerby var Västervik den stora rivalen. Det känns lite speciellt att jag ska stå på andra sidan nu. Men nu är ju inte lagen i samma serie längre. Jag tror att vi kan få ihop det jäkligt bra, säger Oskar Carlsson.

I VIK blir det också ett kärt återseende med polaren Emil Wahlberg.

– Det ska bli väldigt kul att spela med honom igen. Vi känner varandra väl och umgås även utanför hockeyn. Tanken är ju dessutom att familjen ska flytta till Vimmerby så då blir det att pendla till Västervik tillsammans med ”Walle”.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt