Annons:

Allsvenska klubben sparkas ut - kan hamna i Vimmerbys serie

Allsvenska IK Pantern har inte tillräckligt bra ekonomi för att spela i HockeyAllsvenskan säsongen 2017/18. Malmöklubben beviljas inte elitlicens och flyttas därmed ned i seriesystemet.

Annons:

Sportsligt har IK Pantern en mycket bra säsong bakom sig med en fjärdeplats i den allsvenska grundserien. Ekonomiskt gick det sämre.

Pantern saknade eget kapital redan inför säsongen 2015/16 och läget var inte förändrat inför 2016/17. Klubben från Malmö beviljades ändå elitlicens, men placerades i ett så kallat kontrollår.

Kristianstad först på tur

Nu har beslut tagits om att inte bevilja IK Pantern elitlicens för spel i HockeyAllsvenskan för säsongen 2017/18.

”Pantern har inte inkommit med de handlingar som krävs enligt villkoren för spel i Hockeyallsvenskan, det vill säga en komplett årsredovisning med revisionsberättelse från auktoriserad revisor, som visar att kapitalet är återställt. Eftersom Pantern inte har visat att föreningen har återställt kapitalet ska föreningen nedflyttas i seriesystemet. Några särskilda skäl att frångå denna huvudregel finns inte”, skriver licensnämnden i sin handling.

Vad som nu kommer att hända är oklart, men kanske kan Pantern bli Vimmerby Hockeys motståndare kommande säsong?

Först på tur för en allsvensk plats står Kristianstads IK, som slutade trea i kvalserien till HockeyAllsvenskan i våras.

IK Pantern kan överklaga beslutet senast den femte juli.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt