VH TILLBAKA PÅ SEGERSPÅRET – VANN KÄNSLOFYLLT TOPPMÖTE

Vimmerby Hockey studsade tillbaka och slog KRIF Hockey med 4–2. Här har Eddie Levin precis gjort matchavgörande 4–2. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey skakade av sig förlusten mot Köping och klev tillbaka på segerspåret hemma mot KRIF Hockey. Det blev seger med 4–2 i ett toppmöte som innehöll heta känslor.

Med onsdagens överraskande 1–2-förlust mot jumbon Köping HC i ryggen klev Vimmerby Hockey ut och svarade för en väl genomförd första period mot toppkonkurrenten KRIF Hockey.

Det gav också utdelning två gånger om. Hugo Ollila frispelade Charlie Björklund på bortre stolpe och han fick öppet mål och gjorde karriärens enklaste mål. 1–0 föll efter drygt två minuter.

När VH fick chansen i numerärt överläge utökades ledningen till 2–0. Formstarke Balint Horvath blev framspelad av Olle Söderlund i slottet och rakade in tvåan precis när KRIF blev fulltaligt.

Knapp ledning inför slutperioden

VH kom inte upp i lika hög nivå i andra perioden samtidigt gästerna från Blekinge fick mer att säga till om. VH-bekantingen Martin Pärna satte elegant 2–1-reduceringen i powerplay efter 22.40.

Vimmerby återtog sin tvåmålsledning kort därpå. Adam Bäckstrand avlossade ett skott som tvingade KRIF-keepern till en svettig räddning i sidled och när han tog hand om returen och passade in den i slottet var målet vidöppet för kanadensaren David Thomson som stänkte dit 3–1.

KRIF kröp närmare ännu en gång när Martin Ekström sköt från sin backposition och pucken gick raka vägen in i mål. Ställningen var 3–2 till VH inför tredje perioden.

Förstakedjan satte 4–2

VH tog tag i taktpinnen direkt i tredje perioden och hade mycket av spelet förlagt i offensiv zon. Det var bara en tidsfråga innan VH skulle gå upp i en ny tvåmålsledning. VH:s förstakedja låg bakom 4–2-målet efter 48.39. Jakob Karlsson hittade fram med en passning till Anton Carlsson som i sin tur serverade Eddie Levin öppet mål.

Vimmerby är i ensam serieledning i fortsättningsserien, tre poäng före Huddinge IK och Eskilstuna Linden. Om en vecka väntar just Huddinge IK på hemmaplan.

Vimmerby Hockey–KRIF Hockey 4–2 (2–0, 1–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (2.25) Charlie Björklund (Hugo Ollila, William Alftberg), 2–0 (11.15) Balint Horvath (Olle Söderlund, Jacob Isaksson) i spel fem mot fyra

Andra perioden: 2–1 (22.40) Martin Pärna (Lukas Fredin, Andreas Nordfeldt) i spel fem mot fyra, 3–1 (23.57) David Thomson (Adam Bäckstrand, Isac Andersson), 3–2 (25.36) Martin Ekström (Jesper Hultberg, Lucas Jidenius) i spel fem mot fyra

Tredje perioden: 4–2 (48.39) Eddie Levin (Anton Carlsson, Jakob Karlsson)

Skott: 29–20 (14–7, 5–8, 10–5)

Utvisningar, VH: 3x2 min, KRIF: 5x2 min

Publik: 754 åskådare