Annons:

Lennart Sandhs bedrift: är VH:s fjärde hedersmedlem

Lennart Sandh fick nyligen ta emot beviset på att han är Vimmerby Hockeys fjärde hedersmedlem. Foto: Linus Johansson

Lennart Sandhs bedrift: är VH:s fjärde hedersmedlem

Lennart Sandh har varit aktiv i Vimmerby Hockey sedan 1966. På klubbens årsmöte nyligen blev han utsedd till klubbens fjärde hedersmedlem.
– Det känns häftigt, säger han med stolthet i rösten.

Annons:

Sten Karlsson, Alf Henningsson och Evert Hallberg är de personer som tidigare utsetts till hedersmedlemmar i Vimmerby Hockey. Nyligen utökades den skaran till fyra personer. Detta i samband med att Lennart Sandh fick ta emot ett diplom i samband med klubbens årsmöte.

För att bli hedersmedlem i VH krävs en hel del. Dels ska man ha varit medlem i 50 år och dessutom fortfarande vara aktiv.

Fler uppgifter

Lennart Sandh är förstås välkänd i inte minst hockeykretsar i regionen. Den 22 februari 1966 gjorde han A-lagsdebut.

– Då var jag reservmålvakt i en match borta mot Alvesta. Matchen slutade 3-3, minns Lennart Sandh.

Sedan dess har han haft många olika roller i Vimmerby Hockey. A-lagstränare, juniortränare, pojklagstränare, lagledare, styrelseuppdrag... ja, listan kan göras lång.

Just nu har han en roll runt A-laget som kallas team manager, vilket mer eller mindre är detsamma som lagledare i många andra sporter.

– Sen har de ju kommit på i styrelsen att jag nyligen har gått i pension så nu har jag fått lite fler uppdrag, skrattar Lennart Sandh.

Håller sig ungdomlig

En anledning till att han lagt så mycket tid på ishockeyn i Vimmerby är förstås att han tycker att det är roligt.

– Det kan låta lite stort, men det är min förening och det har det alltid varit. Det tror jag inte att jag är ensam om att känna.

Kommande säsong blir Lennart Sandhs femte som team manager kring A-laget.

Vad är det som gör just den rollen så kul?

– Bland annat för att jag tror att den håller mig lite ungdomlig. Jag springer omkring i omklädningsrummet och ser vad killarna har för klädsmak och hör vad de lyssnar på för musik, även om den är bedrövlig ibland... Sen har jag alltid varit en tävlingsmänniska, det är roligt att vinna. När jag gick in i rollen som team manager trodde jag inte att jag skulle kunna hålla mig ifrån laguttagningar och sådana saker, men det har inte varit några problem alls utan jag sköter mitt.

”Väldigt intressant lag”

Lennart Sandh tror också att han och övriga ledare runt laget ska ta åt sig en del av äran för att många inflyttade spelare trivs så bra i staden och i klubben.

– Många säger att de trivs bra i Vimmerby och i klubben. Vi träffar dem sex dagar i veckan så något bra har vi nog gjort för att de ska trivas.

Sandh hoppas så klart att klubbens representationslag går en ny stark säsong till mötes.

– Vi får hoppas att det blir ännu bättre än förra säsongen. Vi har ett väldigt intressant lag, säger Lennart Sandh.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt