Annons:

Sylvegård hyllar gruppen efter uttåget:

Hampus Sylvegård deppar efter Vimmerby Hockeys semifinaluttåg mot Nybro Vikings. Foto: Ossian Mathiasson

Sylvegård hyllar gruppen efter uttåget: "Vilken resa vi har gjort"

Vimmerby Hockey har upplevt känslan av att åka ut i sista steget innan kvalserien fyra gånger tidigare. Nu har VH fått uppleva känslan en femte gång. 
– Piss… Sjukt tråkigt är det, säger tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Vimmerby Hockey svarade för en strong insats i matchserien mot storfavoriten Nybro Vikings och pressade fram en femte och helt avgörande match i dag. Vimmerby hämtade upp dubbla underläge, 1–2 till 2–2 och 2–3 till 3–3, och låg på för ytterligare ett mål som hade kunnat skicka klubben till en allsvensk kvalserie. 

Det var istället Nybro som avgjorde med knappt sju minuter kvar att spela och Vimmerby missade kvalserien för femte säsongen i rad. Det var upprört i VH-lägret efter Nybros avgörande mål, vilket Hampus Sylvegård förstår efter slutsignalen.  

– Jag upplever att det är offside i målgården, men domaren dömer. Jag har inte fått någon förklaring till varför de dömde mål. Dömt är dömt och säsongen är över. Det är klart att det är piss om det är så att det är ett icke godkänt mål och att vi åker ut på en sådan sak, säger Hampus Sylvegård. 

Vimmerby Hockey gjorde återigen en heroisk insats och gav Nybro en ordentlig fight. 

– Det är en fantastisk grupp av människor och det är så starkt att hämta upp det och komma tillbaka två gånger. Kort efter 3–3 hade vi en puck som dansade på mållinjen och det kunde ha gått lite hur som helst. Vi var grymma och värda att gå vidare. Resultatet gick inte vår väg och vi är kanske inte tillräckligt värda det, annars hade vi varit där. Vi är nöjda med säsongen, men det är svårt att vara det här och nu, säger Sylvegård. 

"Vilken resa vi har gjort"

Vimmerby missade allettan i vintras och har därefter tagit flera steg i rätt riktning. Det var nära att ge en plats i kvalserien mot allsvenskan.

– Jag är så jäkla stolt över grabbarna. Vilken resa vi har gjort tillsammans. Jag har sedan dag ett vetat att vi är ett jäkligt bra hockeylag. Det har tagit sin tid att få ihop det med nytt spelsätt, ny tränare och nya människor i gruppen. Ju mer vi spelade ihop desto mer satte vi ihop allting. Vi visste inför den här matchserien att vi skulle vara med och utmana dem. Det är vi också och stundtals är vi bättre än vad Nybro är, men det är små marginaler och de är kanske lite effektivare än vad vi är och får in fler skitmål än oss i matchserien.

Det blev ett abrupt slut på säsongen. 

– Man lever så mycket i nuet och är inställd på nästa träning och nästa match. Helt plötsligt är det slut. Det är klart att det är jobbigt som fan och det ser man på grabbarna också.

Hur var stämningen i omklädningsrummet efter slutsignalen? 

– Det är väl som alltid när säsongen tar slut. Det är en stor tomhet. Man träffas varje dag och spenderar mycket tid tillsammans så vi blir som en familj. Varje dag har vi kul samtidigt som vi har högt i tak och är krävande mot varandra då rätt saker ska göras. Vi tar hand om varandra och det känns som att alla är med i gänget. Vi har vuxit som grupp efter en jobbig höst. Nu på slutet har vi verkligen visat vilket bra hockeylag vi är. 

Öppen för en fortsättning

Hampus Sylvegård är intresserad av en fortsättning i Vimmerby och för en dialog med klubben.

– Jag trivs bra här och vi visar att vi har ett bra lag som kan vara med och utmana. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt