Annons:

Nybro plockar in meriterat namn inför Hockeyallsvenskan

Tommy Samuelsson tar över Nybro Vikings inför klubbens säsong i Hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Nybro plockar in meriterat namn inför Hockeyallsvenskan

Nybro Vikings slog ut Vimmerby Hockey och slutligen Kalmar HC i kvalserien. Nu står det klart att den SM-guldmeriterade tränaren Tommy Samuelsson är klar som tränare.

Annons:

Tommy Samuelsson är en av Sveriges mest meriterade hockeytränare och har bland annat lett Färjestad BK, Skellefteå AIK och HV71. 

Han har vunnit två SM-guld som tränare och tre som spelare. 2009 blev han årets coach i svensk ishockey. Han har också varit assisterande förbundskapten i Tre Kronor samt tränat klubbar i både Österrike och Tyskland.

Han var med och förde upp HV71 till SHL inför den gångna säsongen, men fick sedan sparken från klubben nio månader senare. 

Nu står det klart att Tommy Samuelsson kommer leda Nybro Vikings i Hockeyallsvenskan 2023/24. Kontraktet mellan parterna är skrivet över två år.

– Jag fick en bra känsla redan vid första träffen vi hade. Kim (Ahlqvist, klubbdirektör) och Rasmus (Aro, sportchef) berättade om föreningen, både om vad som varit och vart man vill. Jag imponerandes av att man har byggt upp en stabil grund att stå på. Jag tyckte mycket om att man i Nybro Vikings är måna väldigt måna om den familjära supporten. Då tänker jag på alltifrån funktionärer och ideella krafter till fans och partners. De har pratat varmt om dessa, säger han till klubbens hemsida.

Nybro ska sätta "färg på ligan" skriver man i ett pressmeddelande.

– Tommy har erfarenhet på alla nivåer och är en av svensk ishockeys mest meriterade och rutinerade tränare i modern tid. Vi är naturligtvis ödmjuka inför vårt första år i Hockeyallsvenskan men vill inte heller vara blyga. Vi vill sätta färg på ligan, säger Kim Ahlqvist, klubbdirektör i Nybro Vikings.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt