Annons:

  • Lundins storspel bäddade för Vimmerbys derbyknall

    Hampus Harlestam jublar över sitt 2-0-mål i VH:s derbyseger mot Västervik. Foto: Linus Johansson

  • Lundins storspel bäddade för Vimmerbys derbyknall

    Linus Lundin gjorde en ny stormatch mellan stolparna.

Lundins storspel bäddade för Vimmerbys derbyknall

Vimmerby Hockey besegrade storfavoriten Västerviks IK i en helgalen fajt. Som så många gånger tidigare blev Linus Lundin stor hjälte. – Vi spelar ett sanslöst bra försvarsspel och offrar oss, säger Linus Lundin efter 3-2-viktorian.

Annons:

Matchplanen var att vinna derbykampen med ett bra försvarsspel. Sällan har en tränare fått ett bättre gensvar. 

Vimmerbys försvarsagerande var vattentätt – och det fåtal gånger de misslyckades stod Linus Lundin i vanlig ordning i vägen. Efter flera matchavgörande räddningar vid 3-2-ledning blev han stor derbyhjälte mot storfavoriten Västerviks IK.

– Jag har svårt att sätta ord på det, det känns extremt skönt. Det har varit mycket snack, så det här var riktigt skönt, säger Linus Lundin. 

Hur känns det att bli hjälte?

– Vi sliter för varandra och då blir det lätt för mig. Vi gjorde det lika bra som tidigare, vi håller dem utanför bra idag. Det var inte mycket farliga skott, utan vi täcker mycket och alla offrar sig. Det var extremt skönt med tre poäng. 

VH-tränaren Daniel Eriksson hade samma uppfattning: 

– I kombination med vårt försvarsspel var han helt avgörande. Han gör det jättebra och ger oss chansen att vinna. Han kliver fram med sin stora plock. 

Hur mycket betyder han?

– Han betyder jättemycket. Det gör Marcus (Evertsson) också, men Linus har gjort det jättebra i de här åtta matcherna. 

Är du förvånad över hans inledning?

– Både ja och nej. Vi visste om hans potential, men han har varit jättebra i spelet fem mot fem i dessa åtta matcher. Men han har bra hjälp, idag täcker vi 18 skott och det är 18 skott som aldrig kommer fram till honom. Han säger ju det själv, han har aldrig spelat med ett såhär bra försvarsspel. 

Ledde hela tiden

Vimmerby hade ledningen matchen igenom. I den andra akten gjorde Hampus Forsling 1-0 och inte efter ens en minut kom 2-0 genom Hampus Harlestam. Matchen fick VH precis dit de ville. 

– Vi fick energi av det, i ärlighetens namn fick vi matchen dit vi ville. Alla matcher är olika, men matchplanen var att vinna via ett bra försvarsspel. Jag rankar den här matchen väldigt högt försvarsmässigt, lika högt som i matchen mot Kallinge. Utifrån planen vi valde var det en av de bästa insatserna, säger tränaren Daniel Eriksson. 

"Såg honom i ögonvrån"

VIK reducerade till 1-2 genom Victor Lindman med mindre än en minut kvar. I den sista perioden gjorde Oscar Josefsson 3-1, men VH:s andrum blev kortvarigt. Nästan direkt replikerade Victor Romfors – och sedan tryckte VIK på. Men Linus Lundin gjorde flera matchavgörande räddningar, bland annat en fin plockhandsräddning. 

– Jag såg att han kom i ögonvrån och deras tidigare mål var exakt likadant, så jag var medveten om passningen. Om jag ska vara ärlig, så fuskade jag lite, skrattar Lundin. 

Hade du ens kunnat drömma om den här starten?

– Det vore dumt att påstå att jag trodde det i augusti, men vi är en bra grupp. Det blir lätt för mig. 

Linus Lundin var, trots derbysegern, inte helt belåten. 

– Jag vill alltid hålla nollan, så jag får bara en fyra i betyg, skrattade Linus Lundin. 

Ledigt i några dagar

Efter 3-2 mot Västerviks IK får nu VH-spelarna några dagars ledigt. 

– Det är träningsledigt fram tills på måndag, så det finns gott om tid att njuta av den här segern. Det vore idiotiskt att säga att det inte betyder något att vinna ett derby, det betyder ofantligt mycket, säger Daniel Eriksson. 

Många var bra i Vimmerby, men det går inte att bortse från enorme Linus Lundin. Tobias Jonsson och Hampus Forsling var båda mycket stabila. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt