Annons:

Virserum kan göra prestigevärvning – förra VH-spelaren på ingång

Virserums SGF är på god väg mot en jättevärvning. Förre VH-spelaren Robin Ekström, som öste in poäng för Kalmar HC ifjol, är högaktuell för klubben.
– Det är väl egentligen det enda alternativet nu, säger han till Barometern.

Annons:

Robin Ekström utgjorde en tredjedel av Vimmerby Hockeys fruktade förstafemma i början av 10-talet. Tillsammans med Emil Georgsson och Joacim Hedblad öste Ekström in poäng – och var en stor anledning till att VH avancerade till division ett. 

Senaste två åren har den tekniske forwarden spelat i Kalmar HC. Ekström har även några säsonger med IK Oskarshamn i Allsvenskan på meritlisten. 

Nu kan det alltså bli Virserum.

– Jag känner fortfarande att det är kul och då vill jag försöka spela. Det är väl egentligen det enda alternativet nu. Det ligger visserligen nästan lika långt bort som Kalmar, men i VSGF rör det sig om betydligt färre gånger i veckan. Det kan bli en träning plus match varje vecka. Det är lite andra krav där, säger Ekström till Barometern.

"Lockas ännu mer"

Virserum gjorde en av sina bästa säsonger på länge ifjol och var med i kvalet till division två.

– Att de satsar gör ju att jag lockas ännu mer. Av någon anledning har jag ofta hamnat i lag som satsar och det är jäkligt kul. Jag hoppas det här ska lösa sig, jag är sugen.

I laget finns många spelare med ett förflutet i VH. 

– Ja, jag har ju både mött dem och känner flera av dem som pendlar här från Oskarshamn. Jag har även spelat med Jim Nordh, Alexander Andersson och även Simon Dahl som jag även jobbat tillsammans med i två år. Jag känner nog 75 procent av laget och det underlättar.

Definitivt besked väntas komma den här veckan. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt