Nybro fortsätter att spöka för Vimmerby

Jesper Kokkonens Vimmerby förlorade mot Nybro i kväll. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey hade stora problem med Nybro Vikings förra säsongen. I kväll möttes lagen i årets första träningsmatch. Nybro gick segrande ur striden med 3-2 efter straffar.

Vimmerby var klart bättre i den första perioden och tog också ledningen efter sju minuter och 52 sekunder. Målet gjordes av Mattias Wigley, som assisterades av Anton Schou. Nybro lyckades dock få till en kvittering efter dryga kvarten genom Kim Runemark.

Hemmalaget tog ledningen på nytt i början av den andra perioden genom nyförvärvet Robin Höglund, assisterad av Sebastian Åkesson och Jacob Isaksson. Nybro kvitterade sedan halvvägs in i perioden genom Erik Lindström.

Några fler mål blev det inte under ordinarie speltid och lagen kom överens om att avgöra matchen på straffar. Vimmerby gjorde inte mål på någon av sina fem straffar, medan Kim Runemark blev Nybros enda målskytt. Gästerna vann därmed matchen med 3-2.

Över 300 åskådare såg matchen i Vimmerby ishall.