Annons:

VH-tränaren nöjd med mycket: ”Första 15 var strålande”

Magnus Jansson gillade en hel del av det han såg i den första träningsmatchen. Foto: Linus Johansson

VH-tränaren nöjd med mycket: ”Första 15 var strålande”

Vimmerby Hockeys nye tränare, Magnus Jansson, var nöjd med en hel del efter att hans lag förlorat på straffar mot Nybro.
– Samtliga spelare visade en härlig attityd, säger Magnus Jansson.

Annons:

Vimmerby startade årets första träningsmatch i ett härligt tempo och var överlägset sina motståndarna under de första 15 minuterna. Under den perioden lyckades Mattias Wigley ge hemmalaget ledningen. Nybro kvitterade dock efter en dryg kvarts spel.

– Första 15 var strålande. Vi kunde haft ledningen med 5-0 efter den första perioden. Jag tycker att vi borde ha avgjort matchen där. Men tajmingen satt inte riktigt i de avgörande lägena och det får man ta i den första matchen, säger Magnus Jansson.

Ensam målskytt i straffläggningen

Den andra perioden blev betydligt sämre från Vimmerbys sida.

– Vi blev allt mer junioraktiga i vårt beteende. Killarna jobbade hårt, men det blev för mycket Hawaii-hockey över det hela i den andra perioden.

Vimmerby tog ändå ledningen genom Robin Höglund, men än en gång lyckades Nybro kvittera.

Den tredje perioden slutade 0-0 och Nybros Kim Runemark var den enda som lyckades göra mål när matchen avgjordes med en straffläggning.

– I tredje försökte vi på ett annat sätt än i den andra perioden. Men när man vill mycket och går för att avgöra på egen hand kan det bli lite fel.

”Såg mycket positivt”

Magnus Jansson var, trots förlusten, nöjd med en hel del.

– Det är klart att man alltid vill vinna, men det finns mycket vi kan ta med oss från den här matchen. Det vi har tränat på gjorde vi bra under stora delar. Jag såg mycket positivt, men, förstås, även en hel del att jobba med, säger Magnus Jansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt