Annons:

Dystert besked för VH-backen: ”Det känns för jävligt”

Ludvig Jardeskog får vänta på sin comeback.

Dystert besked för VH-backen: ”Det känns för jävligt”

I snart tre månader har Vimmerby Hockeys backförvärv Ludvig Jardeskog gått skadad. Efter ett nytt läkarbesök står det klart att han missar Vimmerby Hockeys seriepremiär i mitten av september.
– Läkaren säger att det tar sex veckor till. Det känns för jävligt, säger Ludvig Jardeskog.

Annons:

Det var när Vimmerby Hockeys spelare samlades för fystester i slutet av maj som olyckan var framme för nyförvärvet Ludvig Jardeskog. Han hade klarat 130 kilo i bänkpress och skulle testa att ta 135 kilo. Det har han fått ångra.

– Jag var hyfsat på väg upp med den, men hamnade i helt fel läge med vänster axel. Senan från bröstmuskeln till biceps gick av på mitten, har Ludvig Jardeskog berättat för DV tidigare.

”Värre än jag trodde”

Redan då visste Ludvig Jardeskog att seriepremiären mot moderklubben Tyringe var i fara. Men han hoppades hinna tillbaka och den senaste tiden har det känts allt bättre. Därför blev läkarbesöket i Hässleholm ett dråpslag för VH-spelaren.

– De körde lite ultraljud för att kolla läget i axeln. Det såg helt okej ut, men de sa att det återstår sex veckor ungefär innan jag kan börja spela. Det var värre än jag trodde att det skulle vara, säger Ludvig Jardeskog.

– Det känns för jävligt. Jag hade hoppats på ett bättre svar, kanske två till tre veckor, fortsätter Jardeskog.

Tränar på is

Han tycker annars att det har känts bättre de senaste veckorna.

– Jag tränar med killarna på is och är med på allt utom spelövningar. Jag har fått mer kraft i skott och passningar på slutet. Men för att vara på den säkra sidan är det sex veckor till som gäller. Vi är i början av säsongen och jag känner inte att jag vågar chansa.

Nu väntar fortsatt rehabträning för Ludvig Jardeskog.

– Jag ska köra på med min rehab som jag har gjort den senaste månaden. Det blir att öka viktmässigt för varje dag så att musklerna blir starkare och starkare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt