Annons:

VH:s sportchef: ”Känns naturligtvis inte alls bra”

Daniel Stolt tvingas nu jobba för en ny tränarlösning i VH. Foto: Vimmerby Hockey

VH:s sportchef: ”Känns naturligtvis inte alls bra”

Vimmerby Hockey står utan huvudtränare. Nu tvingas klubbledningen, med sportchefen Daniel Stolt i spetsen, inleda jakten på en ny ansvarig tränare.
– Det känns naturligtvis inte alls bra, säger Daniel Stolt.

Annons:

Tidigare i dag gick Vimmerby Hockey ut med informationen att kontraktet mellan klubben och huvudtränaren Magnus Jansson har brutits. Anledningen till detta är Janssons personliga situation. Med bara ett par veckor till seriepremiären i division ett står VH alltså utan en ansvarig tränare.

– Det känns naturligtvis inte alls bra. Vi är inne i en period där vi håller på att sätta en spelidé och både ledare och spelare har fungerat mycket bra med Magnus, säger Daniel Stolt.

Vad innebär det här för truppen och er satsning den här säsongen?
– För truppen innebär det att de måste ta ett lite större ansvar, särskilt under tiden vi söker ersättare. Satsningen kommer inte att påverkas på något sätt. Vi har sportsliga mål inom klubben som vi fortsatt kommer jobba efter.

”Öppen för det mesta”

Spelartruppen fick beskedet om Magnus Janssons avhopp i går kväll.

– När jag sent i går kväll träffade spelarna uppe i hallen och meddelade Magnus situation så blev det så klart tyst och en del frågor kom upp. Vissa spelare är säkert lite oroliga för vad som händer nu och det måste jag ha förståelse för.

Om drygt två veckor spelar Vimmerby seriepremiär borta mot Tyringe.

Hur pressande är läget för dig just nu?
– Klart att det är lite pressat, men jag är trygg i att vi ska landa i bästa möjliga lösning. Helst hade jag så klart sluppit hamna i situationen som uppstått, men någonstans är det bara att gilla läget och jobba ännu hårdare för att hitta bästa möjliga lösning, säger Daniel Stolt.

Vad letar ni efter för typ av tränare?

– Just nu är jag öppen för det mesta. Vi får ta ett möte jag och Pelle (Johansson, assisterande sportchef) och sätta upp en specifikation på vad vi tror passar oss bäst i det här läget.

Kan det bli en hemvävd permanent lösning?

– Alla lösningar är aktuella.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt