Annons:

VH:s konkurrent värvar NHL-draftad forward och spelskicklig back

Kristianstads IK värvar Elliot Ekefjärd från allsvenska topplaget IF Björklöven. Foto: Bildbyrån

VH:s konkurrent värvar NHL-draftad forward och spelskicklig back

På fredag ställs Vimmerby Hockey mot Kristianstads IK på bortais. Nu plockar det ex-allsvenska laget att värva två spelare från Hockeyallsvenskan. 

Annons:

Halva grundserien är spelad och serien vänder på fredag. Då åker Vimmerby Hockey till Skåne för att möta toppkonkurrenten Kristianstads IK. De två lagen har skrapat ihop 20 poäng vardera och är på god väg att ta sig till Allettan med nio matcher kvar att spela. 

Det ex-allsvenska laget förstärker truppen inför fredagens match. Oscar Lundin belönades inför årets säsong med ett tryout-kontrakt i Djurgårdens IF efter ett lyckat fjolår i Hockeyettan-klubben Hanviken. Det blev inget permanent kontrakt i Djurgården för den 21-årige backen som nu är klar för Kristianstad. 

"En spelande tvåvägsback som jag ser både kommer spetsa och bredda vår backsida", säger KIK:s sportchef Christoffer Malm till lagets Facebooksida.  

Plockar in NHL-draftad forward

Kristianstad plockar även in den NHL-draftade forwarden Elliot Ekefjärd från Björklöven. Han var utlånad till Hockeyettanlaget Teg i fjol och noterades för tre mål på lika många matcher samtidigt som han gjorde fem poäng (4+1) på 37 matcher för Björklöven i Hockeyallsvenskan.

"Jag tror att han kommer höja vårt lag ytterligare med sitt spel och extra roligt att det är en yngre spelare som har sin bästa tid framför sig", säger Malm. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt