Annons:

Ny tillvaro för publikfavoriterna: ”Får byta en blöja istället”

Hampus Harlestam med två månader gamla Elias och Jesper Kokkonen med åtta månader gamla Emilia. Två guldklimpar som kanske kan höja Vimmerby Hockeys publikfavoriter ytterligare i år. Foto: Linus Johansson

Ny tillvaro för publikfavoriterna: ”Får byta en blöja istället”

Hampus Harlestam och Jesper Kokkonen har en hel del gemensamt. Båda går in på sin tredje säsong i Vimmerby Hockey. Båda har blivit något av publikfavoriter i Tigerkulan. Och båda är relativt nyblivna föräldrar.
– Nu slipper jag tänka på hockey hela dagarna och kan byta en blöja istället, skrattar Hampus Harlestam.

Annons:

Under sina säsonger i Vimmerby har Hampus Harlestam och Jesper Kokkonen blivit något av publikfavoriter i hemmahallen. Favoriter är de förstås också för Elias, två månader, och Emilia, åtta månader. Papparollen är relativt ny för dem båda, men att de trivs i den råder det ingen tvekan om.

– Det är kul med barn och det är något nytt varje dag. I den här åldern börjar det verkligen hända saker, säger Jesper Kokkonen, som blev pappa till Emilia i början av det här året.

”Inte lika rutinerad”

Hampus Harlestam blev pappa under sommaren när Elias kom till världen för lite mer än två månader sedan.

– Jag är inte lika rutinerad som ”Jeppe” än, säger han med ett brett leende.

Att bli förälder innebär förstås en stor omställning i livet. En bit som kan bli lidande är sömnen, det vet inte minst Hampus Harlestam.

– Jag går upp någon gång på nätterna och flyttar på Elias, byter blöja och så. Jag längtar till han är lika stor som Emilia. Det blir till Allettan någon gång som jag får sova ordentligt. Men ”Jeppe” får sova mycket har jag hört.

– Ja, jag får sova. Nu brukar hon vakna med mig på morgonen innan jag går till jobbet, säger Jesper Kokkonen.

20 nya säsonger

Kanske kan föräldraskapet ha en positiv inverkan på deras hockeyspel.

– Jag antar att det där med att släppa fokus på hockeyn kommer att gynna mig. Tidigare har jag tänkt på hockey hela dagarna, nu slipper jag att göra det och kan byta en blöja istället, säger Hampus Harlestam.

Både Harlestam och Kokkonen är födda 1993 och den förstnämnda skämtar om att hans hockeykarriär kan bli lång, mycket lång.

– Jag får hålla på i 20 år till så att jag kan lira i samma femma som Elias, skrattar han.

”Det känns rörigt”

De båda kom till Vimmerby inför säsongen 2015/16 och har ofta charmat publiken med sina hockeykonster. Och att byta klubb har inte varit särskilt aktuellt.

– Jag trivs här, det har funkat bra i två år. Saknas det anbud från klubbar högre upp så ser jag ingen anledning att kolla efter en klubb i samma serie. Allt runtomkring är viktigt. Trivs man utanför hallen så går det oftast bra på isen också, konstaterar Jesper Kokkonen.

– Jag tycker att det känns rörigt med spelare som byter division ett-lag varje säsong. För min del känns det skönare att vara i samma klubb och ta steg där istället, säger Hampus Harlestam.

Hoppas på kvalserien

Förra säsongen tog sig Vimmerby som bekant till playoff tre i kvalet till Hockeyallsvenskan. Den gången blev Kristianstad för svårt i det sista hindret innan kvalserien.

– Med den berg- och dalbana som var förra säsongen så kan vi inte vara annat än nöjda med att vi tog oss så långt. Vi kunde ju lika gärna ha varit i fortsättningsserien och traskat. Och nu när man ser vad klubben vill och vilka spelare som plockats in så gör det att man är riktigt sugen på den här säsongen och på att vara med på resan. Jag hoppas att vi tar oss till kvalserien i år, säger Jesper Kokkonen.

Det är åt det hållet ni tittar?

– Ja, annars hade jag inte varit här.

Tycker du att laget är bättre än förra säsongens upplaga?

– Ja, jag tycker att det ser bättre ut. Alla fyra femmor ser jättebra och stabila ut, säger Jesper Kokkonen.

Trivs bra med Jahr

För en tid sedan hoppade Magnus Jansson av tränaruppdraget och ersattes av Tobias Jahr.

– Jag trivdes bra med Magnus Jansson och jag trivdes bra med ”Jarren” förra året. Jag bryr mig inte så mycket om vem som står i båset. Jag spelar hockey för att det är kul, säger Hampus Harlestam.

Jesper Kokkonen tror inte att det sena tränarbytet kommer att påverka negativt.

– Nej, ”Jarren” har ändå varit med hela tiden. Visst ligger vi lite efter, men det är ju inte så att det kommer att ta hur lång tid som helst att få ihop det.

Inte i toppform

Försäsongen har i vanlig ordning varit upp och ned. En som definitivt inte är nöjd med sin egen insats är Hampus Harlestam.

– Jag känner inte att jag har kommit igång än. Det känns fortfarande som att jag är på första veckan. Det är mycket som fattas innan jag är på samma nivå som förra året.

Vad beror det på?

– Jag är van att träna mycket på is under sommaren och det har jag inte gjort alls i somras. Jag hade behövt mer istid där. Men det är inget jag är orolig över. Jag har sagt till ”Jeppe” att han får vänta till seriematcherna innan jag kommer igång ordentligt, säger Hampus Harlestam.

– Vi har ändå skapat chanser. Hade vi inte gjort det kunde vi ha varit oroliga med en knapp vecka kvar till premiären, säger Jesper Kokkonen, som tror att hans egen form är på uppåtgående:

– Det känns helt okej, men den sista extra tändningen fattas. Den kommer förhoppningsvis fram redan på söndag.

Vimmerby kommer definitivt att behöva Hampus Harlestam och Jesper Kokkonen i toppform när det drar ihop sig efter jul. Med varsin guldklimp där hemma ska det väl kunna gå vägen?

 

Här kan du läsa tidigare artiklar i vår nedräkning inför starten av Hockeyettan:

* 18 månaders avstängning knäckte inte Höglund

* Motståndartränaren: "Vimmerby vinner Hockeyettan"

* VH tippas i tippen av Hockeyettan

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt