Annons:

Inför kvällens genrep: ”Vill nog visa vem som är storebror”

Pontus Johansson är osäker på spel i kväll. Foto: Linus Johansson

Inför kvällens genrep: ”Vill nog visa vem som är storebror”

I kväll spelar Vimmerby Hockey sitt genrep hemma mot allsvenska IK Oskarshamn.
– Det är alltid nyttigt att mäta sina krafter mot ett bättre motstånd, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

Försäsongen närmar sig sitt slut. För Vimmerby Hockeys del väntar seriepremiär borta mot Tyringe på söndag. Men först står genrep mot IK Oskarshamn på schemat i kväll.

– Det ska bli roligt. Framförallt blir det spännande av den anledningen att vi kommer att sättas på rejält prov i vårt försvarsspel. Sen räknar jag med att det blir ett ganska högt tempo. Oskarshamn vill nog visa vem som är storebror, jag hoppas att de går för fullt, säger Tobias Jahr.

”Resultatet är inte så viktigt”

Hittills är det defensiven som har legat i fokus för VH.

– Vi har börjat nedifrån och pratat om hur vi ska ta oss ur egen zon. I måndags började vi träna på hur vi ska vända i mittzon. När det gäller offensiven så är det oftast lättare att klara utan strikta regler än vad defensiven är.

Hur viktig är matchen mot Oskarshamn?

– Klart att jag vill se vissa grejer som vi har pratat om ganska länge. Bland annat då att försvarsspelet sitter. Resultatet däremot är inte så viktigt. Det viktiga är att vi får oss en rejäl genomkörare.

Som vi kunde berätta i går så kommer Vimmerby till spel utan Markus Modigs (skadad), Ian Örnskog (sjuk) och eventuellt också utan Pontus Johansson, som är krasslig.

Premiär mot Modo

Oskarshamn premiärspelar hemma mot Modo om en vecka och matchen mot Vimmerby är lagets genrep.

– Vi vill föra matchen och äga mycket puck, oavsett om det är allsvenskt eller division 1-motstånd. Vi tänker fortsätta med den offensiva kreativiteten som vi hade mot Troja och kombinera med lite bättre fart, presspel och försvarsspel och vara lite aggressivare, säger IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

– Vi saknar Gustav Olhaver och Lucas Elvenes som är på NHL-camp samt Niklas Johansson och Björn Karlsson på grund av skador. Båda dessa är förhoppningsfulla till spel i premiären så det kan bli ordinarie lag när serien drar igång, fortsätter Gustafsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt