Grinigt när Oskarshamn satte Vimmerby på plats

Oskarshamn var steget före Vimmerby och vann kvällens träningsmatch med 2-1. Foto: Daniel Nestor

Träningsderbyt mellan Vimmerby Hockey och allsvenska IK Oskarshamn var stundtals en grinig historia. Till slut var det IKO som gick segrande ur striden i Vimmerby ishall med 2-1.

Vimmerby hade stora problem att stå emot i den första perioden, där allsvenska Oskarshamn drev upp tempot. Johan Kallio i hemmamålet stod för flera vassa räddningar och höll VH kvar i matchen. Skottstatistiken 5-15 talade sitt tydliga språk för hur den första perioden såg ut, men några mål blev det inte.

Fina lägen

3.48 in i den andra perioden gav Kevin Marshall Oskarshamn ledningen. Vimmerby gjorde dock en starkare insats i mittakten och hade flera fina lägen att kvittera. Hampus Harlestam, Pontus Johansson och Jakob Karlsson hade alla chansen att spräcka nollan.

I mitten av den andra perioden fick hemmalaget chansen att spela fem mot tre, men det spelet lämnade minst sagt mycket att önska.

Ågren avgjorde

Vimmerby fick sedan in ett tidigt mål i den tredje perioden. Ett hopslag bakom förlängd mållinjen studsade på något märkligt sett in i mål. Fredrik Asplund var den som bokfördes för målet.

Oskarshamn fick också ett billigt mål fram till matchavgörande 2-1, som sattes dit av Manuel Ågren drygt fem minuter in i perioden.

Oskarshamn vann till slut fullt rättvist i en match som stundtals var ganska grinig och med en hel del utvisningar.