Annons:

BEKRÄFTAT: Poängstark forward förstärker Vimmerby

Vimmerby Hockey har landat en stark värvning i form av snart 23-årige Sebastian Manberg. Den poängstarke forwarden har haft en tryout med allsvenska Södertälje den här säsongen, men hamnar nu i VH istället.
– Det känns riktigt roligt att komma till Vimmerby, säger Sebastian Manberg.

Annons:

Redan i går skrev vi att övergången var klar, efter att bloggaren MrMadhawk gått ut med uppgiften. Nu har Vimmerby bekräftat övergången.

Sebastian Manberg spelade i Sundsvall under fjolåret och fick en tryout med allsvenska Södertälje inför den här säsongen. Där erbjöds han dock inget permanent kontrakt och nu blir det alltså division ett-spel med Vimmerby istället.

33 poäng i Sundsvall

Manberg har Bergsbyns SK som moderklubb, men spelade i Skellefteå under sina ungdomsår. På 83 matcher i division ett har han stått för 77 poäng. Förra säsongen var han en av Sundsvalls bästa spelare och svarade för 33 poäng på 39 matcher. Han har också spelat för Kiruna och Mörrum i division ett.

– Det känns riktigt roligt att komma till Vimmerby. Det ska bli kul att spela i den södra serien igen, och att få träffa några killar som jag spelat med förut och känner bra sedan innan. Det avgjorde en del i klubbvalet, säger Sebastian Manberg som är kompis med Albin Runesson, Johan Kallio, Pontus Johansson och Jonathan Stålberg sedan tidigare.

Vad kan då Sebastian Manberg bidra med i Vimmerby Hockey?

– Hårt jobb och spelet med puck. Jag har mina styrkor i det offensiva spelet, säger han i ett pressmeddelande.

Ersätter Stenbacka

I Vimmerby Hockey är assisterande sportchefen Pelle Johansson nöjd med att knyta till sig Manberg inför seriestarten. Däremot kommer inte Manberg att kunna medverka mot Tyringe på söndag, utan ansluter till laget på måndag. 

– Det känns riktigt bra att få in en spelare av Sebastians kaliber i laget. Han ersätter David Stenbacka som lämnade laget nyligen. Vi tror att han har alla chanser att bli en av våra producerande spelare i det offensiva spelet, säger Pelle Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt